Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 28 Mart 2017 - 19:13 Yorum: 0

KTO Mart Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Mart Ayı Meclis Toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Şuanda yüksek gibi görülen işsizlik oranının...

KTO Mart Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Mart Ayı Meclis Toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Şuanda yüksek gibi görülen işsizlik oranının yapılan bu çalışmalar neticesinde ümit ediyorum önümüzdeki günlerde belli bir mesafe alınacak ve yüzde 10'un altına indirilmesi konusunda bir netice olacaktır diye ümit ediyorum" dedi.

KTO Mart Ayı Meclis Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Ömer Gülsoy, İsviçre'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili asılan pankartı lanetlediklerini söyledi. Gülsoy'un konuşmasının ardından gündem maddeleri okunarak üyeler tarafından oylandı. Meclis toplantısında konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, demokrasiden söz eden Avrupa Birliği ülkelerinin uyguladıkları tavırla sınıfta kaldığını ifade ederek, "Son günlerde Avrupa Birliği ülkelerinden kaynaklanan özellikle Hollanda, Almanya, İsviçre gibi Avrupa Birliği üyelerinin Türkiye'ye karşı yapmakta oldukları muamelenin kesinlikle kabul edilebilir olmadığını ve lanetlediğimiz, kınadığımızı belirtmek istiyorum. Çünkü kendi değerleriyle çelişen, demokrasi anlayışlarının 180 derece zıddını yapan bu ülkeler eğer demokrasi konusunda bilgi sahibi değillerse öğrenmeleri gerekir. Ama "demokrasiyi biliyoruz" diyorlarsa gereğini hem kendi vatandaşlarına hem de dışarıdaki insanlara yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Özellikle Türkiye ve Türk insanlarına karşı kendi ülkelerinde bu muamelelerin hiçbir zaman yapılmaması gerektiğini ve hak etmediğimiz muameleler olduğunu altını çizerek belirtmek istiyorum" dedi. 15 Temmuz'un ardından ekonomik olarak ülkeyi çökertmek isteyenlerin karşılığını alamayacaklarını, dile getiren Hiçyılmaz, "15 Temmuz'dan sonra Türkiye'yi zor durumda bırakmak isteyen anlayış aynı hızla devam ediyor. ekonomik bakımdan da daha önce yaptıkları gibi derecelendirme kuruluşları tarafından notumuzun düşürülmesi noktasında hareket ediliyor. Yapmış oldukları bu faaliyetler neticesinde ülkemizde hamt olsun çok sağlam temellere oturan ekonomimizin herhangi bir yara almadığını görüyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte hiçbir şekilde onların bize yapmaya çalıştıklarının karşılığını alamayacaklar ve Türkiye koymuş olduğu hedefler doğrultusunda yoluna devam edecektir" dedi.

"İşsizlik oranının yüzde 10'un altına ineceğini ümit ediyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdamda milli seferberliğin neticesinde önümüzdeki günlerde işsizliğin yüzde 10'un altına ineceğini ümit ettiklerini kaydeden KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Türkiyemizin birçok sıkıntıları var. Ama son zamanlarda özellikle işsizlik konusu gündeme geldi. Sayın cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu istihdamda milli seferberlik konusunda epey bir mesafe alındı. Bu çerçevede biz de Kayseri Ticaret Odası olarak İŞKUR ile beraber yaptığımız toplantılarda hükümetimizin istihdamın artırılması noktasında ne kadar destek ve teşvik verdiği konusu masaya yatırıldı, anlatıldı ve bunlardan üyelerimizin istifade etmesi noktasında gayret gösterildi. Şuanda yüksek gibi görülen işsizlik oranının yapılan bu çalışmalar neticesinde ümit ediyorum önümüzdeki günlerde belli bir mesafe alınacak ve yüzde 10'un altına indirilmesi konusunda bir netice olacaktır diye ümit ediyorum. Hükümetimizin vermiş olduğu birçok destek ve teşvik var. Elbette bu destek ve teşvikler piyasaların daha iyi şartlarda işlemesi ve ülkemiz ekonomisinin daha yukarılara çıkması bakımından verilmiş olan desteklerdir. Ancak bu desteklerin talep neticesinde olduğunu da hiçbir zaman unutmamak gerekiyor. Piyasaların taleplerine göre hükümetin hareket etmesi ve hangi ihtiyaç varsa ona göre o tedbirlerin alınması konusunda duyarlılık gösteren hükümetimize teşekkür ediyorum. Son yıllarda özellikle piyasanın, iş dünyasının taleplerine kulak veren, böylesine hükümetler gelmemiştir. Bunları hükümete aktarma görevi de bizim gibi kurumların olması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Bankalar dürüst davranmıyor"

Bankalara uyarılarda bulunan Hiçyılmaz, şöyle konuştu;

"Bankalara bir mesajım olacak. Bankaların dürüst davranmadığı noktasında kanaatim var. Hak eden iş adamına kredilerin verilmesi noktasında banklalar biraz cimri davranıyor. Bunu yapmasınlar lütfen. 50 bin ise 50 bin, 40 bin ise 40 bin firmaların durumuna göre bunların mutlaka verilmesi gerekir. Son zamanlarda işlerde çok büyük bir hareketliliğin olduğundan bahsediliyor. Ümit ediyorum bu paralar piyasaya girince piyasalarımız daha da rahatlayacak ve arzu ettiğimiz noktalara gelmemizde çaba içerisinde olmuş olacağız."

16 Nisan'da yapılacak olan referandumun önemine değinen Hiçyılmaz, "Bu referandumda çıkacak netice ülkemizin tekrar yukarıya doğru bir ivme kazanmasına vesile olacaktır diye düşünüyorum. İş dünyası olarak koalisyonlardan ne kadar çektiğimiz hepinizin malumu. 2000 yılından önceki yıllarda koalisyon, banka pazarlıklarını hatırlayanlarınız mutlaka vardır. Koalisyonsuz bir döneme girilmesi bakımından referandumun çok önemli bir netice vereceği kanaatindeyim. Alınacak kararların hızlı bir şekilde alınacak olması, siyasi istikrarla beraber ekonomik istikrarın da kazanılacak olması bu referandumun Türkiye'nin önünü açacak çok önemli odluğunu düşünüyorum" dedi.

KTO Mart Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

KTO Mart Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

KTO Mart Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

KTO Mart Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber