Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Mart 2015 - 14:08 Yorum: 0

KTÜ'lü öğrencilerden "kadına yönelik şiddet" protestosu

Üniversite kampüsünde toplanan bir grup kız öğrenci, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi ve kadına yönelik şiddeti protesto için yürüdü

KTÜ'lü öğrencilerden 'kadına yönelik şiddet' protestosu

TRABZON (AA) - Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) bir grup kız öğrenci, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi ve kadına yönelik şiddeti protesto için yürüdü.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kantininde bir araya gelen KTÜ Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi öğrenciler, bir süre alkış tuttuktan sonra "Duyuyor musunuz kadın katliamı var", "Benim bedenim benim kararım", "Beyaz atlı prens boşuna gelme", "Kadınız öfkeliyiz, peşindeyiz" ve "Direniş mora boyandı, dağılın beyler" yazılı pankartlar açıp çeşitli sloganlar attı.

Grup, daha sonra fakülteden çıkıp ıslıklar eşliğinde rektörlük önüne kadar yürüdü.

Üniversite öğrencisi Fatmanur Gündüz, burada grup adına yaptığı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün yaklaştığına işaret ederek, 8 Mart 1987'de ABD'nin New York kentinde çalışma koşullarına tepki gösteren kadın işçilerin fabrikaya kilitlenmesi sonrası çıkan yangında 129 kadın işçinin öldüğünü hatırlattı.

O günden sonra kadınların sokaklarda duruma tepki göstermeye başladığını anlatan Gündüz, Türkiye'de ise bu yıl erkek şiddeti yüzünden aralarında Özgecan Aslan'ın da bulunduğu yaklaşık 50 kadının öldürüldüğünü, yaralandığını, tecavüze uğradığını ya da intihar ettiğini vurguladı.

Gündüz, bu olayların artık son bulması gerektiğini ifade ederek, bu tür olayların yaşanmaması için Meclis'te kadın bakanlığı kurulmasını istediklerini söyledi.

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber