Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 04 Mayıs 2018 - 10:19 Yorum: 0

Küçük bilimciler

Foça'da düzenlenen "Yaratıcı ve Yenilikçi Küçük Bilim İnsanları" etkinliği, çocukların erken yaşlarda bilim ve teknoloji ile tanışmalarını sağladı.

Küçük bilimciler

Foça'da düzenlenen "Yaratıcı ve Yenilikçi Küçük Bilim İnsanları" etkinliği, çocukların erken yaşlarda bilim ve teknoloji ile tanışmalarını sağladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi-İZELMAN ortaklığı; Foça Belediyesi ve Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle; "3. Yaratıcı ve Yenilikçi Küçük Bilim İnsanları" etkinliği düzenlendi. Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri'ndeki etkinliğin açılışına; Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça İlçe Emniyet Müdürü Gülcan Coşkun, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, Foça İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Beyhan Gökdemir ve İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı da katıldı.

Bilimle tanışma

Okul öncesi 5-6 yaş grubu öğrencileri ve ilkokul 1. ve 2. sınıf öğrencileri için; 3-4 Mayıs tarihlerinde düzenlenen etkinlik kapsamında; ilginç bilimsel ve teknolojik konuları içeren 11 etkileşimli öğrenme istasyonu oluşturuldu. Bu istasyonlar yoluyla, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği ile Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Programlarında okuyan ve Topluma Hizmet Uygulamaları dersini alan lisans öğrencilerinin eşliğinde; 511 küçük öğrencinin bilim ve teknoloji ile tanışmaları, etkileşimde bulunmaları, bilimsel okur-yazarlıklarını artırmaları ve bu kavramlara yönelik olumlu tutum geliştirmeleri hedeflendi.

Sancar'ı örnek verdi

Akla ve bilimin ışığına dayanan eğitim etkinliklerinin her zaman destekçisi olacaklarını belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, "2015 Nobel Kimya Ödüllü dünya çapında tanınan bilim insanı Aziz Sancar'ın başarılarıyla Türkiye'miz büyük gurur ve onur duydu. Bu büyük başarı, gençlerimiz ve çocuklarımız için ufuk açıcı oldu. Ulu Önderimiz Atatürk, "Hayatta en hakiki mürşit İlimdir" sözüyle bilimin büyük önemine dikkat çekmiştir. 3. Yaratıcı ve Yenilikçi Küçük Bilim İnsanları etkinliğine katkı sağlayan çok değerli eğitim kurumlarımıza ve üniversite öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Hedef bin 500 öğrenci

Etkinliklere İzmir merkez, Beydağ ve Foça'da yaklaşık bin 500 okul öncesi ve ilkokul öğrencisinin katılması bekleniyor. 25-26 Nisan tarihlerinde Beydağ'da başlayan etkinlikler, 3-4 Mayıs tarihlerinde Foça'da ve son olarak 17-18 Mayıs tarihlerinde Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda gerçekleştirilecek. Bu etkinliklerin gerçekleşmesinde Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği ile Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Programlarında okuyan ve Topluma Hizmet Uygulamaları dersini alan 49 lisans öğrencisi ve bu dersi yürüten Prof. Dr. Bülent Çavaş ile Doç. Dr. Pınar Çavaş destek veriyor. Üniversite ve toplum işbirliğinin sağlanmasında köprü görevi sağlayan etkinlik, geleceğin mimarı çocukların yetiştirilmesinde bilimi temel almayı ve bilimsel okuryazarlığı artırmayı hedefliyor.

Küçük bilimciler

Küçük bilimciler

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber