Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 18 Haziran 2019 - 18:28 Yorum: 0

Küçük çocuk Mursi için hıçkıra hıçkıra ağladı

Askeri darbeyle Cumhurbaşkanlığından indirilen ve dün çıkartıldığı mahkemede hayatını kaybeden Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için...

Küçük çocuk Mursi için hıçkıra hıçkıra ağladı

Askeri darbeyle Cumhurbaşkanlığından indirilen ve dün çıkartıldığı mahkemede hayatını kaybeden Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için düzenlenen gıyabi cenaze namazında küçük bir çocuk hıçkıra hıçkıra ağlarken, bir vatandaş ise sinir krizi geçirip kendini yere attı.

Mısır'da Temmuz 2013'te dönemin Savunma Bakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından yapılan darbeyle görevinden uzaklaştırılan ve ardından tutuklanarak cezaevine atılan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, dün mahkeme salonunda hayatını kaybetmişti. Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Demokrasi Parkı'nda Mursi için basın açıklaması ve gıyabi cenaze namazı kılındı. Birçok STK temsilcisi, dernek başkanları ve onlarca kişinin katıldığı basın açıklaması esnasında Muhammed Tercan isimli çocuk, Muhammed Mursi'nin ölümünden dolayı hıçkıra hıçkıra ağladı. Gözyaşlarını tutamayan çocuk, "Abi yazık değil mi ya kaç kişi daha ölecek daha abi" dedi.

Muhammed Mursi'nin ölümüne sebep olanlara tepki gösteren Haşim Balta isimli vatandaş ise sinir krizi geçirerek kendisini defalarca yere vurdu. Balta, STK temsilcileri tarafından sakinleştirilerek yerden kaldırıldı.

Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına İHH Adıyaman Şube Başkanı Mahmut İzci tarafından okunan basın açıklamasında duruma tepki gösterildi. Okunan basın açıklamasının ardından sala okunarak gıyabi cenaze namazı kılınıp Mursi için dualar edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber