Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 20 Şubat 2018 - 10:43 Yorum: 0

Küçük esnafa ücretsiz dijital reklamlar önerisi

Kişisel Gelişim Mentoru Erkut Ergenç, günümüzde küçük esnafın ancak sosyal medya mecralarını etkin kullanarak büyüyebileceğini söyledi.

Küçük esnafa ücretsiz dijital reklamlar önerisi

Kişisel Gelişim Mentoru Erkut Ergenç, günümüzde küçük esnafın ancak sosyal medya mecralarını etkin kullanarak büyüyebileceğini söyledi.

Satış, Pazarlama ve özellikle reklamın firmaların hayatını sürdürmesi için vazgeçilmez unsurlardan olduğunu vurgulayan Liderlik Okulu Kurucusu ve Kişisel Gelişim Mentoru Erkut Ergenç, küçük esnafın da kendi pazarlama yöntemlerini geliştirmesi gerektiğini söyledi. İnsanların günde binlerce mesaja maruz kaldığını anlatan Ergenç, "Mesajlar çoğu zaman evinizden çıktığınız anda sizi çevreliyor; billboardlar, radyo reklamları, cep telefonuna gelen tanıtım mesajları ve attığınız her adımda ve yaşamınızla ilgili aldığınız her karar için bir reklam çabasıyla karşılaşıyorsunuz. Güçlü firmalar tüm bu reklam çabalarını çok daha kolay yönetiyor. Ancak küçük işletmelerin reklam mecralarını çok fazla kullanma şansları olmuyor. Geriye tek alternatif ücretsiz kullanılan araçları doğal ve organik yöntemlerle üretmeleri gerekiyor. Örneğin; açacakları bir sosyal medya sayfasına çekilen fotoğraf ve videoların yüklenmesiyle bu sağlanabilir" dedi.

Günümüz dünyasında neredeyse meslek sırrı diye bir şey kalmadığını, her şeyin internette var olduğunu ve internetin ise emek verilmeden çok kolay bir şekilde karşılık alınamadığı bir mecra olduğunu belirten Ergenç, "Örneğin para verirseniz reklam alabilirsiniz ya da içerik üretirseniz reklam alabilirsiniz. Hiçbir şey vermeden internette olma ve internetten alma şansınız yok. Sosyal medya da paylaşımlarını düzenli ve sabırlı yapmak gerekir. Örneğin; Nusret ve yaptığı planlı sosyal medya çalışmaları. Bugün bir bütçeyle birlikte ciddi takipçi sayısına da ulaşmak zordur. Nusret her paylaşımında çaba, vakit ve belki milyonlar harcıyor devamlı video çekiyor ve belli ki geri dönüşüm alıyor. Aynı şekilde küçük esnaflarda bunu sağlayabilir. İnternette her şey var. Uzaktan eğitim kurslarına katılarak, kitap okuyarak, video izleyerek çoğu zaman bir bedel ödemeden kişiler kendini kolayca geliştirebilir. Gerekli olan tek şey ucuz bir cep telefonu diye düşünebiliriz" diye konuştu.

İnternet dünyasının sürprizlere açık olduğunu anlatan Ergenç, şunları söyledi: "Bazen biz bir kişiyi bir video sayesinde tanıyoruz ama onlar o noktaya birçok çabayla gelmiş oluyorlar. Yapılması gerekenleri ciddi anlamda araştırarak, sürekli geliştirerek, konuyla ilgili tüm kaynakların taranması be belki tüm kitapların okunmasıdır. Böylelikle işin matematiğiyle mutlaka sonuç alacaklardır. Peki neler yapabilirler? Uzmanı olduğunuz alanda bir kanal açın, sosyal medyada yer alın bunu küçük işletmelere kesinlikle öneriyorum. İnternet fenomenleri çabuk eskir yani bir mecra açılır bir mecra kapanır bu nedenle durmadan üretin. Sizin çabanız her şeyin her platformun üstünde olmalıdır. Günümüzde Youtube'nin gelir modeli çok düzgün bu sebeple tercih edilme oranı yüksek. Paylaşımcı, üretici, yeteneğiniz her neyse ya da hangi konuda yetenekli hale gelecekseniz yönelebilirsiniz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber