Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 06 Mart 2015 - 17:53 Yorum: 0

Küçük Evren engelini sevgiyle aşıyor

Yetiştirme yurdundaki bir çocuğa koruyucu aile olmak isteyen 2 çocuk sahibi Hıdır çifti, konuşmakta zorluk çeken ve kolundan engeli bulunan Evren'i sahiplendi

Küçük Evren engelini sevgiyle aşıyor

ANTALYA (AA) - Kimsesiz bir çocuğun bakımını üstlenmek için gittikleri yetiştirme yurdunda, konuşmakta zorluk çeken ve bir kolunu kullanamayan Evren A.'yla ilgilenmeye başlayan Sibel ile Hasan Murat Hıdır çifti, çocuğun engellerini sevgiyle aşmasını sağlıyor. 

Yaklaşık 2,5 yıl önce koruyucu aile olmak için yetiştirme yurduna giden 2 çocuk sahibi Sibel ve Hasan Murat Hıdır, 3,5 yaşındaki Evren A. ile tanıştı. Konuşmakta güçlük çeken ve sol kolundan engeli bulunan Evren'i benimseyen aile, çocuğu yanlarına aldı.

Ailenin 23 yaşındaki oğlu Bahadır ve 17 yaşındaki kızı Gözde Nur ile tanışan Evren, kısa sürede ailenin sevgisini kazandı. Gördüğü ilgi sayesinde konuşmaya başlayan Evren'in ilk sözü "baba" oldu. Sibel Hıdır'ı anne, Hasan Murat Hıdır'ı ise baba olarak kabul eden çocuk, sol kolunu da kullanmaya başladı.

Evren'e iyi bir gelecek hazırlamak istediklerini söyleyen Sibel Hıdır, şu anda ilkokula giden çocuğa öğretmenlerinin de çok yardımcı olduğunu söyledi. Evren'in en iyi üniversiteyi kazanmasını istediğini ve bunun için de gerekli mücadeleyi göstereceklerini dile getiren Hıdır, "Evren, yanımıza geldiğinde konuşamıyor, iyiyi, kötüyü ayırt edemiyordu. Şimdi her şeyin bilincinde" dedi. 

Engelli bir çocuğu evlatlık aldıkları için hiçbir zaman pişmanlık duymadıklarını ifade eden Hıdır, "Benim çocuklarım sevgiye tok büyüdüler ama Evren, sevgiye açtı. Biz ona ihtiyaç duyduğu sevgiyi verdik. Çok güzel 2,5 yıl geçirdik ve ömrüm yettiği kadar da Evren ile bir ömür geçireceğim" diye konuştu. 

- 104 çocuk koruyucu ailenin yanında

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı ve psikolojik danışman Nevzat Özer, Antalya'da 104 çocuğun koruyucu ailenin yanında olduğunu söyledi. Koruyucu aile seçiminde ciddi incelemeler yapıldığını dile getiren Özer, Evren ile ilgili isabetli bir tercih yaptıklarını ifade etti.

Hıdır ailesinin Evren'i sahiplenerek çok iyi bir konuma getirdiğini anlatan Özer, "Evren, engelli bir çocuğumuzdu. Sibel hanımın ve ailesinin gösterdiği sevgi, pozitif katkı çocuğumuza olumlu yansıdı" ifadesini kullandı. 

- "Yılın annesi" seçildi

Öte yandan, çocuk sevgisini tatmış olmasına rağmen engelli bir çocuğu sahiplenen ve engelini aşmasına yardımcı olan Sibel Hıdır, Antalya İş Kadınları Derneği (ANTİKAD) tarafından da "yılın annesi" seçildi.  Hıdır, 12 Mart'ta düzenlenecek törende ödülünü alacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber