Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Ekim 2016 - 12:33 Yorum: 0

Küçük kalplere sağlıklı dokunuş

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği tarafından çocuk hastalara daha iyi hizmet sunmak için hazırlanan "Küçük Kalplere Sağlıklı Dokunuş" projesi, 2016 yılı...

Küçük kalplere sağlıklı dokunuş

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği tarafından çocuk hastalara daha iyi hizmet sunmak için hazırlanan "Küçük Kalplere Sağlıklı Dokunuş" projesi, 2016 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı tarafından destek almaya hak kazandı.

Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Basın ve İletişim Birimi aracılığıyla yapılan yazılı açıklamada, "Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Emrah Erten ile Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin arasında 28 Eylül 2016 tarihinde Tekirdağ'da Teknik Destek Sözleşmesi imzalanarak projeye start verildi. Edirne Kamu Hastanelerine bağlı faaliyet gösteren dört sağlık tesisinde, çocuk hastalara hizmet veren birimlerde görevli 40 kişiye eğitim verilecek. Eğitimlerde sağlık hizmeti sunumu süreçlerinde çocukta oluşabilecek olası fiziksel ve psikolojik travmaların engellenerek, çocuk hastaların zamanında ve etkili tedavi olmaları hedeflenir. Ayrıca çoğul dezavantajlı grup olarak tanımlayabileceğimiz engelli hasta çocuklara yaklaşım konusu da eğitimin önemli bir bölümünü oluşturur" denildi.

Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Emrah Erten, eğitimler sayesinde çocuk hastaların muayene ve tedavinin gerektirdiği işlem sırasında görevli personelin; çocuğun tepkilerini anlama, doğru davranış geliştirme-uygulama, ebeveynleri ortak amaca yöneltme becerilerini geliştirmesini sağlayacağını belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber