Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Ekim 2016 - 15:58 Yorum: 0

Küçük Millet Meclisi’nnde OHAL görüşüldü

Türkiye Küçük Millet Meclisi'nin aylık toplantısı Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi Salonu'nda yapıldı.

Küçük Millet Meclisi’nnde OHAL görüşüldü

Türkiye Küçük Millet Meclisi'nin aylık toplantısı Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi Salonu'nda yapıldı.

TKMM Eskişehir Temsilcisi Sevim Şahin'in yönettiği toplantıda, avukat Emine Cevahir Çalıkuşu Yazıcı, OHAL, KHK'lar, özgürlük gibi konuları anlattı. Olağanüstü yönetim usullerinin; devletin, hukuk düzeninin olağan kuralları ile üstesinden gelmesine imkan olmayan olağan üstü bir tehdit veya tehlike karşısında başvurduğu usuller olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Olağanüstü Hal; belli sebeplerle ilan olunan, geçici olarak temel hak ve hürriyetlerin kısmen veya tamamen durdurulmasına veya vatandaşlar için para, mal ve çalışma yükümlülüklerinin getirilmesine imkan veren olağanüstü yönetim usulüdür" dedi.

OHAL'in sonuçlarını, vatandaşlar için para, mal, çalışma yükümü getirilebilir, temel hak ve hürriyetlerin kullanılmasının kısmen ya da tamamen durdurulması, OHAL kararnamesi çıkarılması gibi konularını ayrıntılı anlatan avukat Yazıcı şunları söyledi:

"OHAL makamlarının bütün eylem ve işlemleri yargısal denetime tabidir, idari yargıda iptal davası açılabilir. Fakat OHAL ve Sıkıyönetim KHK'leri yargı yoluna kapalı, Anayasa Mahkemesi'nin denetimi yok. Sıkıyönetim ve OHAL Kararnameleri üstündeki tek denetim TBMM'ye aittir. KHK; Bakanlar Kurulu'nun Anayasadan doğrudan doğruya aldığı veya yasama organından yetki devri yoluyla aldığı sınırlı bir yetkiye dayanarak yaptığı, daha sonra yasama organlarının denetimine tabi olan ve normlar hiyerarşisinde kanun düzeyinde yer alan bir düzenleyici işlemdir."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber