Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Ocak 2019 - 10:28 Yorum: 0

Küçük Rojbin, acil nakil sırasından çıkarıldı

Şırnaklı bir babanın 3 çocuğundan birisi olan Rojbin Yürük, kalp nakli bekliyor.

Küçük Rojbin, acil nakil sırasından çıkarıldı

Şırnaklı bir babanın 3 çocuğundan birisi olan Rojbin Yürük, kalp nakli bekliyor. Duyarlı vatandaşlardan yardım bekleyen çaresiz baba Abdurrahman Yürük, "Evimiz barkımız Şırnak'ta kaldı, biz şu anda İstanbul'da bu tedaviyi görüyoruz. 2 yıldan bu yana hastalığı açısından bir ilerleme sağlanmış değil. Son tahlillerle birlikte durumunun daha da ağır olduğunu, gittikçe kötüye gittiğini söylüyor doktorlar" dedi.

Şırnaklı Abdurrahman ve Evin Yürük çiftinin 3 çocuğundan biri olan Rojbin Yürük, çok uyuması, vücudunun şişmesi ve morluklar nedeniyle doktora götürülürken yapılan tetkiklerin ardından kalbinin ve karaciğerinin iflas ettiği ve durumunun çok ağır olduğunu tespit edilmişti. Rojbin, tedavi edilmek üzere Şırnak'tan hava ambulansıyla Ankara'ya getirilirken 7 gün yoğun bakımda kalan Rojbin'in eski sağlığına kavuşması için yaklaşık 2 buçuk yıldır Ankara'da tedavi uygulandığını ifade eden baba Yürük, şartların ağırlaşmasıyla kalabilecekleri akrabaları olduğu için doktordan Rojbin'in İstanbul'da bir hastaneye sevk edilmesini talep ettiklerini belirtti. Rojbin'in şu anda İstanbul'da tedavisinin devam ettiğini dile getiren Yürük, "Evimiz barkımız Şırnak'ta kaldı, biz şu anda İstanbul'da bu tedaviyi görüyoruz. 2 yıldan bu yana hastalığı açısından bir ilerleme sağlanmış değil. Son tahlillerle birlikte durumunun daha da ağır olduğunu, gittikçe kötüye gittiğini söylüyor doktorlar" şeklinde konuştu.

"Acil nakil sırasından çıkarıldı ama durumu acil"

Baba Yürük, kızının sağlığına kavuşması için kalp nakli olması, bunun için de organ bağışı olması gerektiğini ifade ederek, "Duyarlı insanlarımızdan bağışta bulunmalarını ümit ediyoruz. Bizim gibi bir çok hasta nakil bekliyor. Beyin ölümü gerçekleşmiş bir insanın akrabaları duyarlı olursa beş kişiye can oluyor o beden. Rojbin hastanede yattığı süre boyunca Sağlık Bakanlığının acil nakil sırasındaydı, şu anda evden tedavi gördüğü için normal nakil sırasına geçti çünkü yatan hastaya öncelik veriliyor. Ama evden takip ediliyor diye durumu iyi anlamında değil, hastanelerin bir çoğunda yer olmadığından ve ayakta tedavi edilebilir denildiği için evde tedavi ediliyor" diye konuştu.

Hastalığı nedeniyle sadece birinci sınıfa gidebilen Rojbin, 12 yaşında olmasında rağmen adını dahi yazamıyor. Çizim yeteneği son derece güzel olan Rojbin ileride tasarımcı olmak istiyor. Rojbin, nakil olduktan sonra okuluna kavuşacak ve derslerine kaldığı yerden devam edecek.

Rojbin tüm duyarlı vatandaşlardan kendisine ve tüm nakil bekleyen hastalara bağışta bulunmaları konusunda çağrıda bulunurken, "Diğer çocuklar gibi eğlenmek isterdim, okula gibi arkadaş edinmeyi isterdim" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber