Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 15 Nisan 2022 - 10:13 Yorum: 0

Küçükbaş hayvanlar salgın hastalıklara karşı aşılanıyor

Erzincan'da küçükbaş hayvanlara yönelik başlatılan aşılama ve küpeleme çalışmaları devam ediyor.

Küçükbaş hayvanlar salgın hastalıklara karşı aşılanıyor

Erzincan'da küçükbaş hayvanlara yönelik başlatılan aşılama ve küpeleme çalışmaları devam ediyor.

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince 2022 Yılı Hayvan Hastalıkları İle Mücadele Programı çerçevesinde küçükbaş hayvanlar aşılanıyor. Veteriner hekimler, veteriner sağlık teknikerleri ve teknisyenler ile hayvan hastalıkları ile mücadele sürdürülüyor. Çalışmalar çerçevesinde 240 bin yeni doğan kuzu küpeleme işlemi ile kimliklerine kavuşurken veba aşısı (PPR) ile salgın hastalıklardan kurtuluyor. Öte yandan Erzincan genelinde toplamda 591 bin olan küçükbaş hayvanların da tümü vebaya karşı aşılanırken, dişi hayvanlara ise brucella aşısı uygulanıyor.

2022 Yılı Hayvan Hastalıkları İle Mücadele Programı çerçevesinde aşılama çalışmalarına titizlikle devam eden Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şubesi Müdürlüğü ekipleri, hayvan hastalılarıyla etkin mücadele için işletme, köy ve ilçe merkezi aşılama oranın yüzde 80 olması gerektiğini belirtti. Aşı etkenli anaflaktik şok ve yavru atma durumlarında ise hayvan tazminatlarının Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ödendiğinin de altını çizen ekipler, salgın hastalıklarla mücadelede aşının önemine değinerek çiftçilerin aşılama konusunda daha duyarlı olmalarını istedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber