Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Ağustos 2016 - 15:33 Yorum: 0

Küçükcan: "Milletimiz AK Parti’siz bir Türkiye istemiyor"

Avrupa Parlamenterler Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Adana Milletvekili Prof.

Küçükcan: 'Milletimiz AK Parti’siz bir Türkiye istemiyor'

Avrupa Parlamenterler Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan 15. Kuruluş Yıldönümünü kutlayan AK Parti'nin Türk siyaset hayatına yeni fikirler, projeler ve kadrolar ile dinamizm getirdiğini söyledi.

Küçükcan, yaptığı açıklamada, 14 Ağustos 2001'de kurulan AK Parti'nin 3 Kasım 2002 seçimlerinde iktidara geldiğini ve Türk milletinin özlediği hizmetleri hayata geçirdiğini belirtti.

"AK Parti'ye teveccüh ve güven yüksek"

AK Parti'ye yerel ve genel seçimlerde büyük bir teveccüh gösterildiğinin altını çizen Küçükcan, halkın desteğinin gerisinde yatan en önemli unsurlar arasında AK Parti kadrolarına olan güven, yapılan hizmetlerden memnuniyet, milli duruş, kalkınmaya ve demokratikleşmeye öncelik verilmesi, Anadolu insanının yıllardır özlediği uluslararası saygınlığın artması, mazlum milletlere yapılan yardımlar, tarihi ve kültürel değerler ile yeniden buluşulması olduğunu söyledi.

Küçükcan, AK Parti'nin kuruluş tarihi itibariyle yeni ve genç bir parti olduğunu ancak temsil ettiği ve görüş ve taşıdığı misyon itibariyle çok köklü bir siyasi geleneği temsil ettiğini söyledi. Küçükcan açıklamasında şunları kaydetti:

"AK Parti bir medeniyet projesinin siyasi yansımasıdır. Anadolu, Balkanlar, Kafkasya ve Ortadoğu'da oluşan çoğulcu tarihi ve kültürel mirası dikkate alan, bu değerleri içinde yaşadığımız bölgesel şartlar ve küresel jeopolitik gerçekler ışığında yorumlayarak Türkiye Cumhuriyeti'ni sürekli ileriye taşıyan bir harekettir. AK Parti sadece bugünün değil, hayata geçirdiği projeler, yetiştirdiği kadrolar ve sunduğu vizyon ile geleceğin ve Yeni Türkiye'nin de partisidir. Kurulduğu tarihten bu yana girdiği 2002, 2007, 2011 ve 2015 genel seçimlerinde birinci parti olması bir tesadüf değil, milletimizin AK Parti'ye gösterdiği büyük teveccüh ve duyduğu derin güvenin sonucudur. AK Parti Türk siyasi hayatına yapılmış olan en önemli aşıdır ve bu aşı tutmuştur. Bunun sebebi de AK Parti kadrolarının içinden çıktığı halkın değerleri ile barışık olması, onlara yabancılaşmaması ve milletimizin hizmetkarı olarak siyaset yapmasıdır."

"AK Parti sessiz devrimler gerçekleştirdi"

AK Parti'nin sağlık, eğitim, ulaşım, sosyal devlet, kalkınma ve ekonomik gelişme gibi pek çok alanda herkesin hayatına dokunan sessiz devrimler gerçekleştirdiğini belirten Küçükcan, AK Parti iktidarları döneminde düne kadar tabu olarak görülen yasakların da kaldırıldığını ve özgürlük alanlarının genişletildiğini söyledi. Küçükcan, "AK Parti demokratikleşmenin önündeki engelleri birer birer kaldırmıştır ve kaldırmaya da devam edecektir. Türk siyasi tarihinde hiçbir partinin daha önce yapamadığı reformları Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hayata geçirmiştir. Din ve vicdan özgürlüğü önündeki engeller kaldırılmıştır. Başörtüsü zulmü sona erdirilmiştir. Başörtülü vatandaşlarımızın üniversiteye girmeleri sağlanmış, hemen akabinde başörtülülerin kamu kurumlarında çalışmalarının önündeki engeller kaldırılmıştır. Diğer yandan gayrimüslim vatandaşlarımızın kurduğu vakıfların geçmişte devlet tarafından el konulan malları iade edilmeye başlanmıştır" ifadelerini kullandı.

"Kimliklerin inkar dönemi bitti"

Talip Küçükcan, AK Parti hareketinin birçok engelleme girişimlerine rağmen milletin desteği ile siyasete devam ettiğini ve Türkiye'nin önünü açtığını belirtti. 27 Nisan 2007 e-muhtırası ve 2008 yılı kapatma davasına rağmen demokratikleşme adımlarından taviz verilmediğini söyleyen Küçükcan, şöyle devam etti:

"AK Parti, özgürlüklerin adresidir. Çoğulcuğun ve farklılığın bastırılmadığı, tam aksine zenginlik olarak görüldüğü bir siyasi anlayışı temsil etmektedir. İşte bu nedenle AK Parti öncesi siyasi parti ve hükümetlerin tabu gördüğü konular cesurca siyaset masasına yatırılmıştır. Örneğin Kürtçe yasağı kaldırılmış, ismi değişen yerleşim yerlerine eski isimlerinin verilmesi sağlanmış, etnik dillerde siyasi propaganda serbestisi getirilmiştir. Diğer yandan Alevi vatandaşlarımızın yıllardır sümenaltı edilen talepleri kamusal alana taşınmıştır. AK Parti hükümetleri Alevi vatandaşlarımızın sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleri ile çalıştaylar düzenleyerek önemli bir müzakere alanı açmıştır. Alevi vatandaşlarımızın talepleri ile ilgili çalışmalar en üst düzeyde ele alınmaya bugün de devam etmektedir."

"Türkiye mazlumların sesi oldu"

Küçükcan, AK Parti hükümetlerinin sadece Türkiye içinde değil, Türkiye dışında da önemli işlere imza attığını, Filistin başta olmak üzere mazlum milletlere ve topluluklara da Türk milletinin yardımını ulaştırdığını, Somali gibi ülkelerde açlığı bitirdiğini, dünyanın en fazla insani kalkınma yardımı yapan ülkeleri arasında olduğunu, bu yönüyle pek çok platformda mazlum milletlerin sesini dünyaya duyurduğunu ve büyük takdir kazandığını belirtti.

15. Kuruluş Yıldönümünü kutlayan AK Parti'nin Türkiye'nin gelecek umudu ve teminatı olduğunu belirten Küçükcan, "15 Temmuz darbe girişiminin hedefi AK Parti kurucu lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hükümetimiz, meclisimiz ve demokrasimizdi. Türkiye düşmanları ülkemizin kalkınması ve büyümesinde katalizör rol oynayan Sayın Erdoğan ve AK Parti Hükümetini ortadan kaldırmadan Türkiye'ye diz çöktüremeyeceklerini bildiklerinden FETÖ başta dört koldan saldırıya geçtiler. Ancak Türkiye, Cumhurbaşkanımız liderliğine, Başbakanımız, Hükümetimiz, Meclisimiz, siyasi partilerimiz ve elbette büyük milletimizin direnişi ile hain darbe girişimini püskürtmeyi ve demokrasimizi korumayı başardı. Milletimiz AK Parti'siz bir Türkiye istemiyor çünkü bu partiyi yaptıkları hizmetler ve milli duruşundan dolayı geleceğinin teminatı olarak görüyor. AK Parti bu teveccühe layık olmak için şimdiye kadar nasıl çalıştıysa bundan sonra da canla başla ülkemiz için çalışmaya devam edecektir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber