Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 15 Ekim 2016 - 14:58 Yorum: 0

Küçükçekmece’de minik ellerden aşure ikramı

Küçükçekmece'de dev kazanlarda pişirilen aşureler binlerce vatandaşa ikram edildi.

Küçükçekmece’de minik ellerden aşure ikramı

Küçükçekmece'de dev kazanlarda pişirilen aşureler binlerce vatandaşa ikram edildi. Minik eller tarafından süslenen aşurelerin tadına bakmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Küçükçekmece Belediyesi, tarafından hazırlanan aşureler binlerce vatandaşa ikram edildi. Hürriyet Caddesi'ne kurulan stantlarda minikler aşure yapmanın püf noktalarını öğrenirken, dev kazanlarda kaynayan aşureler Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve öğrenciler tarafından süslendi. Aşurenin tadına bakmak isteyen vatandaşlar metrelerce kuyruk oluşturdu. Başkan Karadeniz, çocuklarla birlikte aşure kazanının başına geçerek vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Aşureler ay- yıldız ve Küçükçekmece logosu ile süslendi.

Aşurenin geleneksel bir tat olduğunu belirten Başkan Karadeniz, "Geleneksel bir tatlı aşure ve gördüğünüz gibi birbirine benzemeyen bakliyat ve kuruyemişin bir araya gelerek oluşturduğu bir tat. Biz de bu tatlının kültürümüze dair derin izler taşıdığını düşünüyoruz" dedi.

Aşure yapımında 13 çeşit malzeme kullanıldı

Aşure yapmanın püf noktalarını anlatan Küçükçekmece aş evinde görevli aşçı Yücel Köseoğlu, "İlk önce özeneceksin yemek yaparken. Her şeyi güzel pişireceksin kurallarına uyacaksın. Aşuremizi yaparken buğday, nohut fasulye, dut , kayısı, incir ve şeker kullandık üzeri içinde Antep fıstığı, fındık, fıstık, nar, Hindistan cevizi kullandık. Miniklere de bugün eğitim verdik. Onlar da merak ettiklerini sordular" şeklinde konuştu.

Aşure yapımını ustasından öğrenen miniklerden olan Hilal Turan isimli öğrenci ise, "Bugün aşurenin nasıl yapılacağını, kıvamının nasıl olacağını filan öğrendim. Annemde yapıyor evde ona yardımcı oluyorum ama fazla izin vermiyor, karıştırırım diye" dedi. Başka bir öğrenci ise, "Aşure yapmak aslında çok kolaymış ama annemle beraber yaparsak yaparım. Tek başıma yapamam" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Küçükçekmece'de Muharrem ayı boyunca 117 bin vatandaşa aşure ikramı yapıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber