Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 25 Ekim 2014 - 12:28 Yorum: 0

KÜ'de bilimsel araştırma ve yayınlarda etik konferansı

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Üniversitesi'nde (KÜ) "Bilimsel Araştırma ve Yayınlarda Etik Olmayan Durumlar ve Hukuki Boyutuyla Değerlendirmeler" Konferansı düzenlendi.KÜ 3 Mart Konferans Salonu'ndaki...

KÜ'de bilimsel araştırma ve yayınlarda etik konferansı

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Üniversitesi'nde (KÜ) "Bilimsel Araştırma ve Yayınlarda Etik Olmayan Durumlar ve Hukuki Boyutuyla Değerlendirmeler" Konferansı düzenlendi.

KÜ 3 Mart Konferans Salonu'ndaki konferansta konuşan Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Bilgili, etik kavramı, bilimsel yayın etiği, bilimsel yayınlarda etik dışı durumlar, bilimsel yanıltma biçimleri ve  alıntılardaki hukuki boyut konularına değindi.

Son 20 yılda bilimsel yayınlarda usulsüz alıntıların arttığına vurgu yapan Bilgili, Danıştay kararlarından örnekler de sundu.

Konferansa, Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber