Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 29 Ocak 2016 - 16:30 Yorum: 0

KUDEB, ÇEKÜL ile işbirliği yapacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili olarak kurulan ‘Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu’ (KUDEB), çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

KUDEB, ÇEKÜL ile işbirliği yapacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili olarak kurulan ‘Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu’ (KUDEB), çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan KUDEB, Malatya’nın doğal ve tarihi değerleri ile ilgili olarak İstanbul’da Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı’nda bir toplantı gerçekleştirdi.

ÇEKÜL Vakfı başkanı Prof.Dr. Metin Sözen başkanlığında yapılan toplantıya; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Erol Yiğit, Kent Planlama Şube Müdürü Seyithan Tekin, Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) Başkanı Gökçek Boyraz, KUDEB uzmanı Mimar Ruhan Doğan'ın yanı sıra Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Meltem Kavuk, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Nevzat Arslan katıldı.

İlçelerdeki doğal sit alanları görüşüldü

Yapılan toplantıda Malatya'daki  13 ilçede yer alan tarihi ve doğal sit alanları tek tek gündeme alınarak, değerlendirmeler yapıldı.Toplantı sırasında; Battalgazi Sur İçi Kentsel Tasarımı, Yeşilyurt Adıyaman Caddesindeki Tarihi Evlerin canlandırılması, Arapgir Eski şehirdeki Tarihi Eserlerin Canlandırılması, Arapgir Onar, Koru ve Ormansırtı Köylerinin Kırsal Miras olarak değerlendirilmesi ve ayrıca Darende, Akçadağ, Hekimhan, Kuluncak, Kale, Doğanyol, Doğanşehir, Pütürge, Arguvan ve Yazıhan ilçelerindeki tarihi ve doğal değerler hakkında ÇEKUL vakfına bilgi verilerek değerlendirmelerde bulunuldu.

ÇEKÜL ile işbirliği yapılacak

KUDEB tarafından doğal ve tarihi yapılarla ilgili çalışmaların yoğun bir şekilde yapılacağı belirtilirken, yapılacak olan tüm çalışmaların Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ile işbirliği içerisinde yürütüleceği ifade edildi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber