Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 05 Eylül 2016 - 09:48 Yorum: 0

Kula’da hafızlık kursu tamamlandı

Manisa'nın Kula ilçesinde Temeli 2012 yılında atılan ve 2013-2014 eğitim öğretim yılında hafız yetiştirilmek üzere eğitime hazır hale getirilen Sarıgöz...

Kula’da hafızlık kursu tamamlandı

Manisa'nın Kula ilçesinde Temeli 2012 yılında atılan ve 2013-2014 eğitim öğretim yılında hafız yetiştirilmek üzere eğitime hazır hale getirilen Sarıgöz Camii Kur'an kursu bu zamana kadar yüze yakın öğrenciye Kur'an-ı Kerim ve Dini bilgiler eğitimi verdi.

Bu yıl 10 öğrenci 2015 yılının Şubat ayında hafızlık eğitimine başladı. 16 ay gibi kısa bir sürede hafızlık eğitimi veren Kurs öğreticileri Fatih Şentürk ve İdris İyli'nin fedakarca çalışmaları sonucunda hafızlıklarını bitirerek 24 Ağustos'ta Diyanet İşleri Başkanlığınca bölgelerde yapılan Hafızlık Tespit Sınavlarında başarı göstererek Hafızlık Belgelerini almaya hak kazandı. Kurslarla ilgili bilgi veren Kula İlçe Müftüsü Kamil Kırkız, "İslam Peygamberi Hz. Muhammet Mustafa (s.a.v) in "Sizin En Hayırlınız Kur'an-ı Kerimi Öğrenen ve Öğreteninizdir" ve "Ümmetimin en şereflilerinin Kur'an-ı Kerimi ezberleyenlerdir" hadisi şerifleri ışığında bu evlatlarımız inanarak sabırla zorlu bir sürecin arkasından hafızlıklarını tamamlayarak belgelerini almaya hak kazanmışlardır. İnşallah evlatlarımız hıfzetmiş oldukları Kur'an-ı Kerimin ahlakıyla ahlaklanarak bir ömür boyu hafız kalmalarını Cenab-ı Allah'tan temenni ediyorum. Ayrıca emeği geçen başta bu öğrencilerimizin vefakar ailelerini ve fedakarca bir anne ve baba şefkatiyle gece ve gündüz demeden emek veren Kurs Öğreticileri Fatih Şentürk ve İdris İyli hocalarımı da canı gönülden tebrik ederim" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber