Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Kasım 2014 - 13:38 Yorum: 0

Kula'da hayvanlar Mavi Dil hastalığı nedeniyle karantinaya alındı

Kula'da, çevre ilçelerde hayvanlarda görülen Mavi Dil hastalığının sıçrama ihtimaline karşı ilçe karantinaya alındı

Kula'da hayvanlar Mavi Dil hastalığı nedeniyle karantinaya alındı

MANİSA (AA) - Kula'da, çevre ilçelerde koyunlarda görülen Mavi Dil hastalığının sıçrama ihtimaline karşı ilçe karantinaya alındı

Kula İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Atakan Bedez, yaptığı açıklamada, Alaşehir ve Selendi ilçelerinde hayvanlarda mavi dil hastalığı teşhisi konulması üzerine Kula’da yetiştirilen hayvanlara da bulaşma riskinin bulunması nedeniyle, ilçe genelinde karantina uygulaması başlatıldığını bildirdi. Hastalığın görüldüğü çevre ilçelerden Kula'ya hayvan girişin yasaklandığını kaydeden Bedez şunları söyledi:

"İkinci emre kadar karantina uygulanacaktır. İlçemiz mahallelerinde mavi dil hastalığı hakkında bilgilendirme çalışmaları devam etmektedir. Mavi dil hastalığına karşı aşılama serbest çalışan veteriner hekimler tarafından yapılmakta ve ilaçları oralardan temin edilmektedir. Gebe ve hastalık bulaşmış hayvanlara aşılama yapılmamaktadır. Hastalık genel olarak küçük baş hayvanlarda görülmektedir. Karantina nedeniyle her hafta hayvan satışının yapıldığı İlçe Hayvan Pazarı’da karantina boyunca kapatılmıştır." 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber