Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Ekim 2014 - 22:08 Yorum: 0

"Kula'da Yunus Emre Türbesi ziyaretçileri için külliye yapılsın"

AK Parti Manisa Milletveki Tanrıverdi, Yunus Emre Türbesini ziyaret edenleri ağırlayacak bir külliye yapılması gerektiğini bildirdi

'Kula'da Yunus Emre Türbesi ziyaretçileri için külliye yapılsın'

MANİSA (AA) - Kula'da çeşitli ziyaretlerde bulunan AK Parti Manisa Milletvekili ve MKYK üyesi Hüseyin Tanrıverdi, Yunus Emre Türbesi'ne gelen ziyaretçileri ağırlamak için bir külliye yapılması gerektiğini söyledi.

Tanrıverdi, Kula ilçesindeki ziyaretine Yunus Emre Türbesi'nden başladı.

Türbenin birçok ziyaretçisi olduğunu kaydeden Tanrıverdi, "Bu misafirleri bizim ağırlamamız gerekiyor. Bunun içinde bir külliye ortaya çıkarmamız lazım. Burada 65 dönümlük bir alan var. Bu alanın 55 dönümlük bölümünü özel idare kanalıyla aldık. Ancak kalan 10 dönümlük alanı sahipleri satmadılar" dedi.

Arazi sahiplerinin belediye meclis üyesi olduğunu söyleyen Hüseyin Tanrıverdi, konuşmasını söyle sürdürdü:

"Sırf bu 10 dönümlük arazinin satışı gerçekleşmediği için külliye yapımı başlamıyor. Bu konuda duyarlı davranmaları gerekiyor. Belediye olarak bu işi yapacaksanız buyurun yapın. Büyükşehir Belediye Başkanı da hizmet için Kula'yı işaret etmişti ancak 7 ay oldu bir çalışma göremedik. Madem bu külliye için çalışmalara başlamayacaksınız, dönümünü 6 bin liradan alalım ve biz çalışmalarıma başlayalım."

- Sentetik futbol sahasında çalışma yapılacak

Tanrıverdi, türbe ziyaretinin ardından Gökçeören Mahallesi'nde bir partilinin babası için okuttuğu mevlite katıldı.

Mevlit sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Kula merkezinde bulunan sentetik futbol sahasının çocukların attığı yanıcı madde ile zarar gördüğünü hatırlatan Hüseyin Tanrıverdi, "Sahanın eski haline döndürülebilmesi, vatandaşların ve sporcuların daha iyi bir şekilde kullanmaları için sentetik futbol sahasında tekrar çalışma başlattık. Spor Toto Daire Başkanı Mehmet Kasapoğlu ile görüştük ve sahanın yanan kısmının yanı sıra soyunma odaları, tribün ve eşya depoları gibi bölümlerinin de yapılması için çalışma başlattık" dedi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber