Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 18 Ağustos 2022 - 11:38 Yorum: 0

Külçe altın görünümlü çakmağı 5 bin liraya sattılar

Ümraniye ve Pendik'te sokakta karşılaştıkları yaşlı vatandaşlara elimde altın "çakmak var acil satmam gerekiyor, yakınlarda kuyumcu bulamadım sana vereyim"...

Külçe altın görünümlü çakmağı 5 bin liraya sattılar

Ümraniye ve Pendik'te sokakta karşılaştıkları yaşlı vatandaşlara elimde altın "çakmak var acil satmam gerekiyor, yakınlarda kuyumcu bulamadım sana vereyim" diyerek sahte altın satan 2 dolandırıcı gözaltına alındı. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yakalanan şüpheliler çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ümraniye ve Pendik'te geçtiğimiz günlerde meydana gelen olaylar iddialara göre şöyle yaşandı. Sokakta yürüyen yaşlı bir şahsın yanına gelen dolandırıcı elindeki külçe altına benzeyen çakmağı vatandaşa gösterip bu altını bozdurmam gerekiyor dedi. Yakınlarda kuyumcu yok sen bana 5 bin lira ver sana vereyim acil ihtiyacım var diyerek elindeki 10 liralık altın görünümlü çakmağı sattı. Ardından hızla olay yerinden uzaklaştı.

Yaşlı adam gerçeği eve gidince öğrendi

Yaşlı adam eve gidip çakmağı incelediğinde sahte olduğunu sadece külçe altına benzeyen bir çakmak olduğunu öğrendi. Hemen durumu polise bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri ihbar üzerine harekete geçti.

2 Şüpheli tutuklandı

Çevredeki güvenlik kamerasını inceleyen ekipler şüpheli şahısların kimliklerini tespit etti. Yapılan tespitlerin ardından şüpheliler Mustafa P. (50) ve Süleyman A. (52) gözaltına alındı. Şüpheliler işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mustafa P.'nin daha 29 suç kaydının olduğu öğrenilirken Süleyman A.'nın ise12 suç kaydının olduğu öğrenildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber