Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 23 Ekim 2014 - 17:08 Yorum: 0

"Kullanırsan Kullanılırsın Projesi"

Kocaeli'nde yürütülecek proje kapsamında ortaokul ve lise öğrencilerinin uyuşturucudan korunması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek

'Kullanırsan Kullanılırsın Projesi'

KOCAELİ (AA) - "Kullanırsan Kullanılırsın Projesi" kapsamında ortaokul ve lise öğrencilerinin uyuşturucu konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Gebze Ticaret Odasınca (GTO) hazırlanan, birçok kurum tarafından desteklenen proje, İstanbul Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Emniyet Müdürü Zafer Ercan, tiyatro sanatçısı Murat Demirkıran ve ekibi ile müzik sanatçısı Barış Durmaz öncülüğünde yürütülecek.

Otelde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Ercan, her çocuğa dokunabilecek çok önemli bir projenin hayata geçirileceğini söyledi.

Çocukların yabancı maddelere yönelmesinde aile faktörünün önemine değinen Ercan, "Herkes anne-baba olabilir ama ebeveyn olmak farklı bir şeydir" dedi.

Ercan, uyuşturucu kullanan çocuklarda önemli değişimler yaşandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu tür maddelerle mücadele hiçbir zaman tek kurumun işi değildir. Polisimiz mesai farkı gözetmeksizin çalışmakta, konunun üzerine gitmektedir ama bir kurumun tek başına çözeceği mesele olsaydı, polis tek başına çözüme kavuştururdu. Önleyicilikte toplumsal desteğe ve iş birliğine ihtiyaç var. Öğrencilere yönelik gerek seminer, gerekse tiyatro ve müzik etkinliklerinde bonzai dahil olmak üzere hiçbir uyuşturucunun adı anılmayacak. Biz o tarz eğitimleri ebeveynlere yönelik veriyoruz. Şayet çocukla ebeveyn aynı anda eğitim alıyorsa, o eğitimde de maddelerin isimlerine yer vermiyoruz."

GTO Başkanı Nail Çiler de bonzainin dünyada 20'ye yakın isimle piyasaya sürüldüğünü, KKTC dahil olmak üzere 12 ülkede yasaklandığını dile getirerek, Türkiye'ye girişinin ise farklı maddelerin isimleri üzerinden aldatma yoluyla gerçekleştirildiğini savundu.

Çok düşük fiyatlarda satılan bonzaide kullanım yaşının 13'e kadar gerilediğini, üretiminin 3 kat arttığını ve ölümlerde iki kat artış yaşandığına dikkati çeken Çiler, projenin hedef kitlesinin 6.-12. sınıf öğrencileri olduğu bilgisini verdi.

Çiler, çalışmanın pilot ilçe Dilovası'nda başlayacağını belirterek, öğrencilerin seminer, tiyatro ve çeşitli etkinliklerle uyuşturucu konusunda bilinçlendirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber