Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Ekim 2014 - 14:58 Yorum: 0

Kulp'ta kan bağışı

DİYARBAKIR (AA) - Kulp'ta Kızılay Derneği'nce, "Bir Damla Bin Umut" sloganıyla kurulan stantta 80 ünite kan toplandı.Hükümet Konağı önünde düzenlenen kampanyaya ilişkin açıklama yapan Kulp...

Kulp'ta kan bağışı

DİYARBAKIR (AA) - Kulp'ta Kızılay Derneği'nce, "Bir Damla Bin Umut" sloganıyla kurulan stantta 80 ünite kan toplandı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen kampanyaya ilişkin açıklama yapan Kulp Kızılay Derneği Başkanı Tahsin Zengin, kampanyaya vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Zengin, kan bağışının yaşam için önemine değinerek, şunları kaydetti:

"Kan bağışında bulunmak da son derece faydalı. Kalp krizi ihtimalini büyük oranda azaltıyor. Baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon ve yorgunluk gibi rahatsızlıklara da iyi geliyor. Yani kan bağışında bulunmak bir hastanın hayatını kurtarırken, bağışta bulunanlara da büyük yarar sağlıyor. Ülkemizde kan ihtiyacı en çok çocuklarda görülüyor. 18-65 yaş arası, bulaşıcı hastalığı veya riski olmayan 50 kilogramın üzerindeki her sağlıklı insan kan bağışı yapabilir."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber