Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Ekim 2016 - 12:53 Yorum: 0

Kulp’ta kış hazırlığı başladı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde kış mevsiminin sert ve soğuk geçmesi nedeniyle vatandaşlar şimdiden hazırlıklara başladı.

Kulp’ta kış hazırlığı başladı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde kış mevsiminin sert ve soğuk geçmesi nedeniyle vatandaşlar şimdiden hazırlıklara başladı.

Yüksek rakımı nedeniyle kış mevsiminin kendisini en fazla hissettirdiği yerleşim yerlerinin başında gelen Kulp'ta vatandaşlar kışı karşılamak için kolları sıvadı. Hazırlıklar başlarken, ilçe halkı en fazla yakacak sorunu yaşıyor. Kulp ilçesinin Turgut Özal Mahallesi'nin bir kısmı ile merkez Yenimahallesi'nin bir kısmında sadece kaloriferli sistemle ısınan evlerin dışında geri kalan ilçe merkezinin çoğu ve köylerin hepsinde ısıtma sitemi odun ve kömür sobaları ile yapılmaktadır. Kulpluların kimi yakacak odun ve kömür temin etme çabası içerisine girerken kimi Kulplular ise yakacak temini yanında birde çatısız evlerin üstlerine naylon satın alarak serme telaşına girdi. Köylerde ve özelikle Turgut Özal Mahallesi'nin, merkez eski ve merkez Yenimahalleli vatandaşların bir kısmında kışı damlayan evinde geçirecek olan vatandaşlar, damlayan evlerinin kendilerini zor durumda bıraktığını belirti.

Sobalı evlerde yaşayan vatandaşlardan Nuri Yıldız, "İlçemiz kış mevsiminde her sene sert ve soğuk geçmekte bu senede sert ve soğuk geçmesinde endişelenmekteyiz, çoğunun evi sobayla ısınıyor, ancak sobayı sabah ve akşam yakabiliyoruz. Evlerimiz buz kesiliyor, yakacak sorunu ciddi anlamda yaşıyoruz. Dağıtılan yardım kömürleri ve satın aldığımız meşe odunlarıyla evimizi ısıtıyoruz. Evin damlaması ise başka bir sorun her sene metrelerce naylon alıp dama seriyoruz, ama bu da çözüm olmuyor, sürekli temizlemek durumunda kalıyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber