Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Ekim 2016 - 13:13 Yorum: 0

Kültür sanatta yeni sezon başlıyor

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinliklerinde yeni sezonu 22 Ekim'de açıyor.

Kültür sanatta yeni sezon başlıyor

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinliklerinde yeni sezonu 22 Ekim'de açıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kültür sanat etkinliklerinin eğitim kadar önemli olduğunu belirtti ve bu anlayışla güzel bir etkinlik takvimi hazırlandığını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kültür sanatta yeni sezonun başlaması nedeniyle bir açıklama yaptı. Açıklamasında 15 Temmuz sürecine değinerek, böyle süreçlerin yaşanmaması için eğitimle birlikte kültür sanatın da önemli olduğunu ifade eden Başkan Çelik, "Heyecanlı ve gayretli çalışmalar içerisindeyken, 15 Temmuz darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Tüm hemşehrilerimizle birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbeti tuttuk. Geçtiğimiz dönemlerde şehrimizde misafir olarak ağırladığımız birçok sanatçı da Kayseri halkının kendilerine gösterdiği ilgi ve sevgiye karşılık verdi ve demokrasi nöbetlerimizde bizleri yalnız bırakmadı. Bu vesile ile iki konuda kültür ve sanat etkinliklerinin önemi netleşti. Birincisi, evlatlarımızı kötü niyetli grupların ve örgütlerin şerrinden korumak için kültür sanat etkinlikleri de eğitim kadar önemlidir. İkincisi ise ülkesine, milli ve manevi değerlerine bağlı sanatçıların ve kültür adamlarının değerinin bilinmesi gerekir. Bu bilinçle kültür sanat etkinliklerimizin yeni sezonunu başlatıyoruz. Geçen sezona birlik, beraberlik ve barış vurgusunu ön plana çıkararak başlamıştık. Bir yıl boyunca gördük ve 15 Temmuz darbe girişimiyle bir kez daha anladık ki, birlik ve beraberliğimiz bizim için hayati önem taşımaktadır." dedi.

Kültür sanat etkinliklerinde yeni sezon 22 Ekim Cumartesi günü "Çizgi Diyarında Bir Gün" adlı çocuk oyunu ile açılacak. Oyun, Şehir Tiyatrosu'nda saat 12.00 ve 15.00'te iki seans halinde sahnelenecek. Ekim ayı boyunca ayrıca Heidi, Köstepekgiller, Arı Maya gibi çocuk tiyatroları ile Fareler ve İnsanlar adlı oyun da sahneye konulacak. Kültür sanat etkinlikleri kapsamında 23 Ekim Pazar günü ise profesyonel fotoğraf eğitimi kapsamında Develi'ye kültür gezisi yapılacak. Büyükşehir Belediyesi Kasım ayında da birbirinden güzel oyunlar ile farklı sahalardaki önemli isimleri Kayserililerle buluşturacak.

Kültür sanatta yeni sezon başlıyor

Kültür sanatta yeni sezon başlıyor

Kültür sanatta yeni sezon başlıyor

Kültür sanatta yeni sezon başlıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber