Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 25 Ekim 2016 - 11:33 Yorum: 0

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı:

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, turizm rehberlerine, "Pazarımızın yelpazesini genişletirsek, ürünlerimizi çeşitliliğini arttırırsak daha yukarı...

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı:

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, turizm rehberlerine, "Pazarımızın yelpazesini genişletirsek, ürünlerimizi çeşitliliğini arttırırsak daha yukarı sıralara gelmememiz için hiçbir sebep yok. Burada da en büyük rollerden biri rehber arkadaşlarımıza düşüyor" dedi.

Turist Rehberleri Birliği (TUREB) tarafından GürKent Hotel'de düzenlenen temsilciler meclis toplantısı Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 13 meslek odası başkanı ve temsilcisinin katılımıyla gerçekleşti.

Söz konusu odalara üye turist rehberlerinin sorunları ve bu sorunlara yönelik tavsiye kararlarının ele alındığı toplantının açış konuşmasını yapan Bakan Avcı, rehberliğin çok büyük sorumluluklar isteyen ve taşıyan bir meslek olduğunu belirterek, "Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak rehberlerimizin hem sistemden kaynaklanan genel problemlerini hem de son yıllarda yaşadığımız bazı sıkıntılı durumlar nedeniyle geçici konjonktürel sorunlarını biliyoruz. Mesleğin kendine göre var olan bir takım güçlüklerinin üzerine özellikle 2016 yılında başta Rusya pazarı olmak üzere değişik pazarlarda, Almanya, İngiltere pazarında yaşadığımız sorunlar ve bunun sektöre yansımalarından en fazla etkilenen kesimlerden biri rehberlerimiz oldu. Meslekte bir erozyon tehlikesi gözle görülür hale geldi. Bu durum geçici ama şüphesiz rehberlerimizin de bu geçici duruma rağmen bir takım tedbirlerle desteklenmesi gerekiyor. Onun için biz bugüne kadar sektörün farklı kesimlerine bakanlık ve hükümet olarak bir takım destekler ve bu sıkıntılı durumları mümkün olan en az zararla aşmak için bir takım teşvikler geliştirdik, uyguladık. Rehberlerimize doğrudan bir program bugüne kadar maalesef olmadı" diye konuştu.

Rehberlerin sorunlarını dinleyen Bakan Avcı, "Rehberler sadece gelen misafirlerimize bilgi aktaran kişiler değil, aynı zamanda birer kültür ataşesi vazifesi icra ediyorlar. Gelen turist ve misafirlerimize sadece bir takım zenginliklerimizi tanıtmakla kalmayıp aynı zamanda yaşama tarzımızı, kültürümüzü, değerlerimizi sadece sözle de değil hal ve tavırla da aktaran kültür elçilerisiniz. O bakımdan rehberliğin gerçekten Türkiye'nin tanıtımında rehberlerimizin çok büyük önemi var ve dolayısıyla rehberlerimizin meslek içi eğitiminin de bu konuda ciddi bir sorun alanı olarak ele alınması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

TUREB'le birlikte meslek içi eğitimi bakanlıkla uyum içerisinde daha da geniş bir tabana yayarak, gelişen teknolojilerinde sağladığı imkanlardan yararlanarak daha düzenli ve sistemli bir hale getirmekte yarar olduğuna işaret eden Bakan Avcı şunları kaydetti:

"Bütün sorunlarımızı hem genel olarak sektörün sorunlarını hem de bunun içerisinde rehberlerimizin sorunlarını, aynı zamanda bu alanda karşılaştığımız diğer sorunlara ilişkin çözüm önerilerinizi de dinlemek üzere bugün burada birlikte olmayı çok arzu ettim. Aksaklıkların neler olduğunu nasıl giderileceğini en iyi siz biliyorsunuz. Türkiye bugün her şeye rağmen dünyanın altıncı büyük turizm destinasyonu. Demek ki pazarımızın yelpazesini genişletirsek, ürünlerimizi çeşitliliğini arttırırsak daha yukarı sıralara gelmememiz için hiçbir sebep yok. Burada da en büyük rollerden biri rehber arkadaşlarımıza düşüyor. Hem yurtiçinde hem yurtdışında ülkemizin en iyi biçimde tanıtılması bakımından sizin çok stratejik bir rolünüz var."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber