Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Ekim 2016 - 11:13 Yorum: 0

Kuluçka programı tanıtım toplantısı Akçakoca’da gerçekleşti

Startup Weekend Düzce ve D-IN81 Kuluçka Programı tanıtım toplantısı Akçakoca'da gerçekleşti.

Kuluçka programı tanıtım toplantısı Akçakoca’da gerçekleşti

Startup Weekend Düzce ve D-IN81 Kuluçka Programı tanıtım toplantısı Akçakoca'da gerçekleşti.

Geleceğin girişimcilerinin fikirlerini başarılı bir işe dönüştürmelerine yardımcı olan "D-IN81 Kuluçka Programı" ile girişimcilerin iş fikirlerini 48 saat süren bir maratonla şirket kurma aşamasına getirmesini sağlayan "Startup Weekend Düzce" bilgilendirme toplantısı, Akçakoca Yerleşkesi Konferans Salonu'nda yapıldı.

Düzce Teknopark A.Ş. bünyesindeki D-IN81 Kuluçka Merkezi Direktörü Elena Pallotta ile Düzce Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Direktörü Dr. Aslı Astarcı'nın davetli konuşmacı olarak katıldığı toplantıya, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zafer Akbaş, Akçakoca Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Seyda Faikoğlu, akademik ve idari personel ile öğrenciler iştirak etti.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Dr. Aslı Astarcı, uluslararası bir organizasyonun Düzce ayağı olarak planlanan "Startup Weekend Düzce" etkinliğinin, 3 gün süreyle gerçekleştirileceğini ve etkinlik için son başvuru tarihinin 17 Ekim olduğunu söyledi. Dr. Astarcı; Üniversitemiz, Düzce Teknopark A.Ş. ve MARKA sponsorluğunda hayata geçirilen D-IN81 Kuluçka Programına son başvuru tarihinin ise 31 Ekim 2016 olduğunu sözlerine ekledi.

Düzce Teknopark A.Ş bünyesinde çalışmalarını sürdüren Kuluçka Merkezi'nde eğitimlerin Kasım ayı içerisinde başlayacağını ifade eden Dr. Aslı Astarcı, Kasım 2016 - Mart 2017 ayları süresince eğitim ve danışmalık hizmeti verileceğini söyledi.

Eğitim programı, Kuluçka Merkezi Direktörü Elena Pallotta'nın sunumuyla devam etti. Kendi yaşam öyküsünden örnekler veren Pallotta, girişimci olma sürecinde yaşamış olduğu zorluklardan bahsederek tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Girişimcilik yolculuğunda karşılaşmış olduğu en büyük engeli ekonomik özgürlüğünün olmaması şeklinde açıklayan Elena Pallotta, girişimcilerin bu gibi sorunlarla karşılaşmalarını engellemek amacıyla bilgilendirme ve uygulama toplantıları gerçekleştirdiklerini ifade etti. Eğitim programlarına girişimci ruhu olan herkesin katılmasının önemine dikkat çeken Pallotta, fikirlerini değerlendirmek isteyen ve bu konuda danışmanlık talep eden herkese kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyleyerek, "Herkese ve her kesime bu konuda yardımcı olmak istiyoruz. Amacımız; girişimcilerin heyecanlarını, başarma azimlerini ve potansiyellerini kaybetmeden iş hayatına ilişkin fikirlerini ürüne dönüştürmelerini sağlamak. Burada önemli olan adım atmak ve bir başlangıç gerçekleştirmektir" dedi.

Düzce Teknopark A.Ş. olarak girişimcilerin dün olduğu gibi bugün de destekçisi olduklarını ve bu misyonu kendilerine ilke edindiklerini belirten Pallotta, Düzce'de halihazırda hizmet veren büyük şirketlerin mentörlüğünde yeni prototipler geliştirme sürecinde, ücretsiz laboratuvarlardan ve belli miktara kadar sağlanabilecek finansal desteklerden bahsetti.

Profesyonel bir ekibe sahip olduklarını ve Düzce'nin önde gelen sanayicileri, gazetecileri, yazarları, akademisyenleri ve iş insanlarının bu süreçte, katılımcılarımıza mentörlük desteği vereceklerini belirten Elena Pallotta, bu desteklerle Düzce'ye, Bölgeye ve Ülkemize yeni girişimciler kazandırmayı hedeflediklerini ve bu mutluluğu tüm Düzce halkıyla paylaşmak istediklerini dile getirdi.

Konuşmasının sonunda Elana Pallotta, "Startup Weekend Düzce" etkinliğine bireysel başvurular için son başvuru tarihinin 17 Ekim olduğunu söyleyerek 21-23 Ekim 2016 tarihlerinde etkinliğin gerçekleşeceğini yineledi.

"İyi bir ekibiniz ve güzel de bir fikriniz varsa 31 Ekim 2016 tarihine kadar D-IN81 Kuluçka Merkezi Programımıza başvuru yapmanızı tavsiye ediyoruz." diyen konuşmacı, D-IN81 Kuluçka Programına, Kuluçka Merkezimizin www.d-in81.com adresinden başvuru yapılabileceği bilgisini paylaşarak sözlerine son verdi.

Kuluçka programı tanıtım toplantısı Akçakoca’da gerçekleşti

Kuluçka programı tanıtım toplantısı Akçakoca’da gerçekleşti

Kuluçka programı tanıtım toplantısı Akçakoca’da gerçekleşti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber