Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 24 Ağustos 2015 - 15:53 Yorum: 0

Kuluncak bölgenin maden başkenti olacak

Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet BOYRAZ 'ın çabaları meyvelerini vermeye başladı. Termal sıcak su, Demir, Bakır, Krom, Mermer ve saymakla bitmeyen diğer yeraltı zenginlikleri Kuluncak'ı bölgenin gözbebeği yapacak.

Kuluncak bölgenin maden başkenti olacak

Belediye Başkanı Mehmet BOYRAZ 'ın çabaları meyvelerini vermeye başladı. Termal sıcak su, Demir, Bakır, Krom, Mermer ve saymakla bitmeyen diğer yeraltı zenginlikleri Kuluncak'ı bölgenin gözbebeği yapacak.  Kuluncak ilçemize çağ atlatacak olan yeraltı zenginlikleri sondaj çalışmaları ile gün yüzüne çıkartılacak.

               İlçeye Termal sıcak su sondaj çalışmaları ile ön etüt çalışmaları için ilçeye gelen gelen MTA Maden Etüt Daire Başkanı Abdurrahman TABLACI, MTA Koordinatörü Mustafa TÜRKMEN ve MTA Bölge Müdürü Yunus AY, Belediye Başkanı Mehmet BOYRAZ 'ı makamında ziyaret etti. Kısa zaman içerisinde Termal sıcak su sondaj çalışmalarının başlayacağı, akabinde diğer değerli elementler için çalışmaların başlayacağı bildirildi.

                Kuluncak ilçesini bölgenin maden başkenti yapmak için var gücüyle çalıştıklarını dile getiren Belediye Başkanı Mehmet  BOYRAZ, bu konuda inançlarının tam olduğunu belirterek, ilçeden alınan numunelerden alınan ilk sonuçlara göre ısrarlarında ne kadar haklı olduklarının ortaya çıktığını, yeraltı zenginliklerini ilçe halkının ekonomik dayanağı haline getireceklerini, bunda kararlı olduklarını belirtti. Ziyaret sonrasında Başkan BOYRAZ tarafından plaket taktim edildi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber