Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 28 Mart 2015 - 19:08 Yorum: 0

Kulüpler Arası Halkoyunları Grup Yarışması

Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayan yarışmaya Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Kocaeli ve İstanbul'dan 51 ekiple bin 200 sporcu katılıyor

Kulüpler Arası Halkoyunları Grup Yarışması

BİNGÖL (AA) - Türkiye Halkoyunları Federasyonu (THOF) 2015 faaliyet programı kapsamında düzenlenen Kulüpler Arası Halkoyunları Halaylar-2 Grup Yarışması Bingöl'de başladı.

Karşıyaka Spor Salonu'nda geleneksel düzenlemeli ve düzenlemesiz dallarında minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde başlayan yarışmaya Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Kocaeli ve İstanbul'dan 51 ekiple bin 200 sporcu katılıyor. 

Vali Yavuz Selim Köşger, açılış töreninde yaptığı konuşmada, halk oyunları finalinin Bingöl'de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yarışmaya katılan bütün ekipleri birinci ilan etti.

Türküleri folkloru, müziği, kendine ait kültürü ve geleceğe yönelik iddiası olan hiçbir milletin esir edilemeyeceğini belirten Köşger, "Bu ülke türküsüyle kültürüyle var olmuştur. Bir medeniyet inşa etmiştir ve bu medeniyet ebediyete kadar var olacaktır. Dolayısıyla türküler şiirler folklor halk oyunları sadece kendisinden ibaret olan bir şey değil. Aynı zamanda hem Geçmişten bize kalan bütün değerleri temsil ediyor. Hem de geleceğimizin nasıl şekillenmesi gerektiğinin bir nişanesi olarak var oluyorlar. Bu yarışmaya katılan bütün gençleri birinci ilan ediyorum, hepsi gönlümüzün birincileridir" diye konuştu.

THOF Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu da Türkiye genelinde yapılan halk oyunları yarışmalarının, yarışmadan ziyade şölen havasında geçtiğini belirterek, gençlerine kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Ozanoğlu, şöyle dedi:

"Gençliğimizin belası çocuklarımızın kabusu olan uyuşturucudan uzak tutmak onların sosyal birer birey olmaları için çaba sarf etmek zorundayız. Bu minicik yürekler küçücük cüsseleriyle dev gibi bir kültürü yansıtacaklar. Onalar emek veren herkese teşekkür ediyorum."

İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erdal Arıkan ise yarışmanın Bingöl’e yakışır şekilde gerçekleştirilmesi için yoğun zaman ve emek harcandığını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından, minikler kategorisi düzenlemesiz dalında Diyarbakır Gençlik Merkezi Spor Kulübü birinci, İstanbul Pendik Folklor Halk Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ikinci, Adıyaman Belediyesi Spor Kulübü üçüncü oldu. Minikler düzenlemeli dalında yarışan tek olan Diyarbakır Gençlik Merkezi Spor Kulübü, hakemlerden toplan 85.80 puan aldı. Miniklerin kategorisinde dereceye girenlere madalya ve kupa verildi.

Halaylar-2 Grup Yarışması, yarın gençler ve büyükler kategorisinde devam edecek.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber