Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 19 Mart 2015 - 11:33 Yorum: 0

Kümeste leylek besliyorlar

Van'ın Özalp ilçesine bağlı Hacı Ali Mahallesi'nde geçen yıl yuvasından düşerek yaralanan yavru leyleğe vatandaşlar sahip çıktı

Kümeste leylek besliyorlar

VAN (AA) - Özalp ilçesinin Hacı Ali Mahallesi'nde geçen yıl yuvadan düşerek ayağı kırılan yavru leyleği tedavi eden köylüler, leyleğe kümeste bakıyor.

Geçen yıl ilkbahar mevsiminde Hacı Ali Mahallesi'ndeki baz istasyonu direğine yuva yapan leyleklerden biri, uçmaya çalışırken yaklaşık 50 metre yükseklikten aşağı düştü.

Bir ayağı kırılan yaralı leyleğin ayağını tedavi eden vatandaşlar, baz istasyonundaki yuvaya ulaştıramadıkları leyleğe kümeste bakmaya başladı.

Kümes hayvanlarıyla aynı ortamda yaşayan leylek, kısa sürede vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Günün büyük bölümünü dışarıda geçiren leylek, karanlığın çökmesiyle yaşadığı kümese dönüp, geceyi de tavuk ve hindilerle geçiriyor.

Leyleğin bakımını üstlenen Orhan Tonka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahalledeki çocukların yaralı olarak buldukları leyleği, kırık, çıkık işlerinden anlayan annesine getirdiğini anlattı.

Annesinin kendi imkanlarıyla yaptığı tedavi sonrası bir süre evde bakılan leyleğin kendilerine alıştığını anlatan Tonka, "Onu elimden geldiğince balık ve makarna ile beslemeye çalışıyorum. Herkes leyleği çok seviyor ve kimse ona zarar vermiyor. Sabahtan akşama kadar dışarıda dolaşıp akşam olunca kümese geliyor. Şu an sağlık durumu iyi ancak uçamıyor. Kümes hayvanlarıyla kalınca evcilleşti. Leyleğin doğaya kazandırılması mümkün olabilecekse bu konuda hayvanseverlerden yardım bekliyorum" diye konuştu.

Çocuklardan Ferhat Kurt ise leyleğin kendileri için eğlence kaynağı olduğunu belirterek, "Biz leyleğimizi çok seviyoruz. Bazen onunla oyun oynuyoruz. Ona köyümüzün adı olan 'Hacı Ali' ismini verdik. Leylek köyde meşhur oldu" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber