Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 06 Temmuz 2020 - 12:43 Yorum: 0

Kumluca Sorgun’a 3 su deposu yapılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca Sorgun Yaylası'na içme suyu götürmek için 2 etaplı bir projeyi hayata geçiriyor.

Kumluca Sorgun’a 3 su deposu yapılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca Sorgun Yaylası'na içme suyu götürmek için 2 etaplı bir projeyi hayata geçiriyor. Çalışmalar tamamlandığında 2 bin 200 metre rakımlı bölgedeki vatandaşlar sağlıklı bir içme suyu şebekesine kavuşacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in talimatı ile ASAT Genel Müdürlüğü ekipleri Kumluca'nın Sorgun Yaylası'nda 2 etaplı içme suyu projesi yürütüyor. İçme suyu şebekesi bulunmayan Dere Mahallesi Sorgun Yaylası'na farklı memba noktalarından toplanan su aktarılarak, vatandaşların hizmetine sunulacak. Çalbalı 2, Çalbalı 3 ve Kabapınar kaynaklarından alınan su kilometrelerce uzağa taşınarak, imal edilecek olan şebekeye aktarılacak.

25 kilometre isale hattı

Projenin ilk etabında su kaynaklarına yol olmaması nedeniyle 2 bin metrelik yol yapımı yer alıyor. Yol çalışmasının hemen ardından ikinci etaba geçilecek. Bölgeye kaynaklardaki suyu getirmek için 25 kilometre isale hattı ve 3 adet içme suyu deposu inşa edilecek.

Kumluca Sorgun’a 3 su deposu yapılıyor

Kumluca Sorgun’a 3 su deposu yapılıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber