Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 07 Mart 2015 - 11:18 Yorum: 0

Kumluca'da ayın söyleşisi etkinliği

Eğitimci-Yazar Vakkasoğlu:

Kumluca'da ayın söyleşisi etkinliği

ANTALYA (AA) - Kumluca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ayın söyleşisi etkinliğine konuşmacı olarak katılan eğitimci-yazar Vehbi Vakkasoğlu, Çanakkale ruhunu hissederek yaşanması halinde bugün çekilen sıkıntıların olmadığının görüleceğini söyledi.

Kumluca Belediyesi toplantı salonunda, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ayın söyleşisi etkinliğinde konuşan eğitimci-yazar Vehbi Vakkasoğlu, evlatları Allah rızası için çarpışan, canını veren bir milletin ebediyen yenilmeyeceğini ifade etti.

Çanakkale ruhunu anlayabilmenin manen çok önemli olduğunu vurgulayan Vakkasoğlu, Çanakkale’de yaşananların aslında dünyaya da bir insanlık, bir medeniyet dersi verdiğini ve bugün yeryüzünde yaşayan birçok toplum tarafından bunun bilindiğini söyledi.

Vakkasoğlu, şöyle konuştu:

"Çanakkale sadece bizim için değil, yeryüzünde birçok ilklerin savaşıdır. Dünyada ilk defa bir savaşta karşılıklı mola veriliyor. Ben 40 yıldır yurtiçinde, yurtdışında Çanakkale Savaşı'nı araştırıyorum, ne öncesinde ne de sonrasında böyle bir savaş yok. İnşallah bundan sonra da olmaz. Bugün bize düşen görev, Çanakkale ruhunu iyi anlamak, yaşamak ve gelecek nesillerimize o ruhu iyi anlatmak olacaktır. Çanakkale’de öyle bir ruh vardı ki az sonra öleceğini bilen herkes kurşunlara göğüslerini tereddüt etmeden geriyorlardı. O ruh öyle bir ruhtu ki siper arkadaşına yapılan haksızlığa karşı duracak kadar adil, yaralanan düşmanına yardım edecek kadar merhametli bir ruhtu. İşte üzerinden bir asır geçmesine rağmen hala yaşanılan olaylar anlatıldığında heyecanlanabiliyorsak o ruh da bizde vardır."

Günümüzde herkesin bir çok sorunu ve sıkıntısı olduğunu, toplumda bazı değerlerde birçok yozlaşmanın ortaya çıktığını anlatan Vakkasoğlu, "Çanakkale dünyaya bir insanlık dersidir. Bugün Çanakkale ruhunu hissedebilirsek, bugün yaşadığımız sıkıntıların olmadığını görürüz. Eğer bugün Çanakkale ruhunu iyi anlayabilirsek, yüreğimizde o günkü gibi inanç olursa ebediyen hüsrana uğramayız" dedi.

Konuşması sonunda Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, günün anısında Vehbi Vakkasoğlu'na porselen çay seti ve Kumluca Belediyesi kültürel yayınlarından hediye etti. Program sonunda Vakkasoğlu kitaplarını imzaladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber