Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Nisan 2014 - 09:18 Yorum: 0

Kumluca'da Kur-an-ı Kerim meali yarışması ödül töreni gerçekleştirildi

ANTALYA (AA) - Kumluca'da, Kur-an'ı Kerim'in Anlamıyla Buluşma Platformu ve Kumluca Ahlak Kültür ve Çevre Derneğinin düzenlediği "Kur'an-ı Kerim Meali Yarışması" sonuçlandı. Kumluca Ahlak...

Kumluca'da Kur-an-ı Kerim meali yarışması ödül töreni gerçekleştirildi

ANTALYA (AA) - Kumluca'da, Kur-an'ı Kerim'in Anlamıyla Buluşma Platformu ve Kumluca Ahlak Kültür ve Çevre Derneğinin düzenlediği "Kur'an-ı Kerim Meali Yarışması" sonuçlandı.

 Kumluca Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Başkanı İbrahim Uzunlar, Kumluca Belediye düğün salonunda düzenlenen ödül töreninde, yarışmalara ülke genelinden katılım gerçekleştiğini, Antalya'dan da 6 bin 545 kişinin katıldığını belirtti.

Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Eyüp Yaka da Kur-an'ın mezarlıkta, ölünün ardından okunması için inmediğini söyledi.

Kur'an-ı Kerim'i herkesin okumasını ve anlamasını isteyen Yaka, "Yüce Allah, Kur'an-ı bizim anlayacağımız şekilde parça parça indirdiğini beyan ediyor. Onu sayfa sayfa okuyup, mealini de okuyup onun üzerinde düşüne düşüne kavramaya çalışalım ancak böyle yaparsak Kur'an-ı hayatımıza tatbik etmiş oluruz" dedi.

Konuşmanın ardından Kumluca İmam Hatip Ortaokulu birinci sınıf öğrencilerinden oluşan müzik grubu ilahi okudu. Kumluca İmam Hatip Lisesi semazen grubunun gösterisinin ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yarışmada 7-9 yaş grubunda Emine Yılmaz birinci, Medine Deniz ikinci, Fatma Nur Taşdemir üçüncü; 9–19 yaş grubunda Alime Aydın birinci, Ruveyda Aksel ikinci, Emre Raşit Ertuğrul üçüncü; 19 yaş ve üzeri grubunda ise Tarkan Sümer birinci, Mehmet Yaşar ikinci, Ayşe Yalçınkaya da üçüncü oldu. 

Törene Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber