Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Mart 2015 - 14:38 Yorum: 0

Kumluca'da yaşanan enerji sorunu ele alındı

ANTALYA (AA) - Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında yapılan toplantıda, Kumluca'da yaşanan enerji sorunu tartışıldı.Toplantıya, Başkan Çetinkaya'nın yanı sıra AK...

Kumluca'da yaşanan enerji sorunu ele alındı

ANTALYA (AA) - Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında yapılan toplantıda, Kumluca'da yaşanan enerji sorunu tartışıldı.

Toplantıya, Başkan Çetinkaya'nın yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, CLK Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ Kumluca Sorumlusu Ali Öztürk, CLK Akdeniz Elektrik AŞ Perakende Satış Sorumlusu Mustafa Kaptı ve mahalle muhtarları katıldı.

Başkan Çetinkaya, yaptığı konuşmada, ilçede yaşanan enerji sorunlarını, vatandaş kadar belediye olarak kendilerinin de yaşadığını, mağdur olan vatandaşın "Çözüm bulurum" ümidiyle devamlı belediyeye başvurduğunu anlattı.

Yaşanan sorunu en aza indirmek için kendilerinin de girişimlerde bulunduklarını ifade eden Çetinkaya, sürekli büyüyen Kumluca'da enerji sorunlarının aşılması yönünde somut bir çözüme henüz kavuşamadıklarını belirtti.

Sorun tespit edilebilirse çözümün de bulunabileceğine inandığını dile getiren Çetinkaya, "Belediye olarak üzerimize düşen bir görev varsa biz de bu görevi yerine getirelim" dedi.

CLK Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ Kumluca Sorumlusu Ali Öztürk, ilçede yaşanan enerji sorunlarının başlıca sebebinin nakil hatları ve trafoların eski olmasından kaynaklandığını bildirdi. Enerjinin iletimini sağlayan hattın Finike'den geldiğine dikkati çeken Öztürk, enerjinin abonelere ulaşması sırasında güç kaybı oluştuğunu bildirdi.

CLK Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ tarafından Kumluca'ya 2,3 milyon lira yatırım gerçekleştirildiğine dikkati çeken Öztürk, şöyle konuştu:

"Bu yatırımla 30 yılı aşkın süredir kullanılan trafolar değiştirildi. Biz daha sonra bu trafoların içinde güç değişimi yaparak trafoları daha da güçlendireceğiz. Bunun yanında yeni trafolar koyduk. Enerji kullanımının yoğun olması ve hatların eskiliği nedeniyle sürekli arızalar oluşuyor. Bunlar da sağlıklı enerji kullanımını engelliyor. Yaptığımız tüm çalışmalar, vatandaşlarımızın sağlıklı ve devamlı enerji kullanımlarının sağlanması içindir. İnşallah gelecekte bu sorunları daha az yaşar duruma geleceğimizi ümit ediyorum."

Toplantıda konuşulacak sorunları rapor haline getirerek üst makamlara ileteceklerini belirten Öztürk, ayrıca mahallelerde detaylı çalışma yapacaklarını anlattı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber