Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 24 Temmuz 2017 - 17:43 Yorum: 0

Kurak dere 100 yıl sonra akmaya başladı

Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'ne bağlı Dereköy'de bulunan ve yaklaşık 100 yıldır su akmayan kurak dere, 6.6 şiddetindeki depremin ardından yeniden akmaya...

Kurak dere 100 yıl sonra akmaya başladı

Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'ne bağlı Dereköy'de bulunan ve yaklaşık 100 yıldır su akmayan kurak dere, 6.6 şiddetindeki depremin ardından yeniden akmaya başladı.

Gümüşlük Mahallesi'ne bağlı Dereköy'de bulunan kurak dere, 6.6 şiddetindeki depremin ardından yeniden akmaya başladı. Köy sakinlerinin iddiasına göre, yaklaşık 100 yıldır kuru olan dereden sadece kış aylarında yağmur sularının aktığı öğrenildi. Depremin ardından derenin yeniden akmaya başladığını gören köy sakinleri şaşkına döndü.

"Dere kuraktı"

Dereköy Mahalle Muhtarı Cemal Akhan depremin ardından derenin yeniden akmaya başladığını belirterek, "Normalde bu derede su akmazdı yaz aylarında. Depremden sonra akmaya başladı. Bu su bir yerden değil dört beş noktadaki suyun birleşmesiyle akıyor. Kaynak suyu olup olmadığını bilemiyoruz şu an. 80 ve 90 yaşlarındaki büyüklerimiz yıllar önce bu derede su aktığını söylüyorlar. Biz de ilk defa böyle bir şey yaşıyoruz. Kışları yağmur suları akardı. Bu mevsimde su akmazdı kuraktı dere şimdi depremden sonra yeniden akmaya başladı" dedi.

Köy sakinleri şaşkına döndü

61 yaşındaki köy sakini Hüseyin Bakan ise ilk defa yaz aylarında dereden su akarken gördüğünü ifade etti. Akan, kış aylarında yağmur sularının aktığını ama yaz ayında yaşanan doğa olayından derede yeniden su akmaya başladığını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber