Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 20 Nisan 2014 - 15:43 Yorum: 0

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması 5. Bölge Finali

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Konya'da düzenlenen İmam Hatip Liseleri arasında Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın 5. Bölge finali gerçekleştirildi

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması 5. Bölge Finali

KONYA (AA) - Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İmam Hatip Liseleri arasında Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın 5. Bölge finali Konya'da gerçekleştirildi. 

Konya, Yozgat, Kırıkkale, Sivas, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Aksaray, Niğde ve Karaman'da birinci seçilen öğrencilerin katılımıyla Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışma, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinasyonluğunda gerçekleştirilen programda ülke genelinde imam hatip lisesi ve ortaokulu sayısının binin üzerine çıktığını söyledi.

Öğrenci sayısının da bir milyonu zorladığını ifade eden Öksüz, bugünlere gelindiği için bolca hamd etmek, çalışmak, iyiliği ve güzelliği bereketlendirmek adına gayret göstermek gerektiğini dile getirdi.

Gençlerin Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okumak için yarışacaklarını belirten Öksüz, "İmam hatip nesli Allah'ın kelamını en güzel şekilde okuma, anlama, yaşama ve insanlığa daha fazla ulaştırmanın gayreti içerisindedir. Bu yarışta imam hatip nesliyle onur duymamak mümkün değil" dedi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Öğrenci İşlerinden Sorumlu Şube Müdürü Ömer Şengül de Kur'an-ı Kerim'in temel ders olarak okutulduğu imam hatip liselerinde hem mesleğe hem de yüksek öğrenime hazırlayıcı programlar uyguladığını anlattı.

Bu çerçevede öğrencilerin mesleki yeterliliklerini artırmak, özgüven duygularını geliştirerek sosyalleşmesine katkıda bulunmak amacıyla 30 yılı aşkın süredir Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmalarının düzenlendiğini bildiren Şengül, yarışmaların öğrencileri meslek hayatına hazırlamada önemli katkı sağladığının altını çizdi.

Yarışmada Sivas Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ali Bayram birinci, Kayseri Melikgazi İmam Hatip Lisesi'nden Fatih Demirkoparan ikinci, Yozgat Akdağmadeni Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Süleyman Özden de üçüncü oldu.

Dereceye girenlere tablet bilgisayar, çeyrek altın, kitap seti ve çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmaya AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Avni Erdemir ve vatandaşlar katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber