Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 11 Mart 2015 - 15:08 Yorum: 0

Kuran kursu öğreticilerine "3-6 Yaş Çocuk Etkinlikleri" kursu

YOZGAT (AA) - Sorgun Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü tarafından ilçede görev yapan kadın Kuran kursu öğreticilerine "3-6 Yaş Çocuk Etkinlikleri" kursu veriliyor.Kursu...

Kuran kursu öğreticilerine '3-6 Yaş Çocuk Etkinlikleri' kursu

YOZGAT (AA) - Sorgun Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü tarafından ilçede görev yapan kadın Kuran kursu öğreticilerine "3-6 Yaş Çocuk Etkinlikleri" kursu veriliyor.

Kursu ziyaret eden Kaymakam Ali Arslantaş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 120 kursiyerin devam ettiği kurslar sayesinde Kuran kursu hocalarının da bundan böyle 3-6 yaş arası anaokulu öğrencilerine eğitim verebileceklerini söyledi.

Arslantaş, kursiyerlere kursların bitiminde sertifika verileceğine dikkat çekerek, "Bundan sonra bir anaokulu öğretmeni ne öğretiyorsa Kuran kursu öğreticilerimiz de anaokulu çağındaki çocuklara onları öğretecek. Şu an Sorgun’da 3-6 yaş arası çocuklarımızın yüzde 94’ü zaten anaokula gidiyor. Burada en büyük sorun mekan sorunu. Bu sorunu da şu an eğitim öğretim yapılan anaokullarını tatil günlerinde kullanmak suretiyle aşmayı planlıyoruz" dedi.

İlçe Müftüsü Fikret Ekinci de sertifika alacak kursiyerlerin 4-6 yaş arası çocuklara Kuran-ı Kerim öğretebileceklerini söyledi.

Kurs öğretmeni Ayşe Akbaş ise "Kursta, okuma yazmaya hazırlık, serbest zamanları nasıl değerlendirmeliyiz, hangi oyuncak hangi amaçla kullanılır ve hangi yaş grubuna ne gibi yararlar sağlar gibi amaçlar doğrultusunda eğitim öğretim veriyoruz. Kurslarımıza 80’i Kuran kursu öğreticisi, 40'ı ilahiyat mezunu toplam 120 kursiyer katılıyor. Çarşamba, cuma, cumartesi ve pazar günleri 5’er saat olmak üzere haftada toplam 20'şer saat kurs veriyoruz" diye konuştu.

ETİKETLER: Sorgun , Kuran kursu
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber