Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 23 Ağustos 2017 - 14:58 Yorum: 0

Kurban atıkları derelere atılamayacak

Düzce'de Kurban Bayramı öncesi alınan Valilik tarafından alınan karar sonrasında yapılacak denetimlerle kurban atıklarının gelişigüzel olarak çevreye...

Kurban atıkları derelere atılamayacak

Düzce'de Kurban Bayramı öncesi alınan Valilik tarafından alınan karar sonrasında yapılacak denetimlerle kurban atıklarının gelişigüzel olarak çevreye atılması engellenecek. .

Düzce Belediyesi, İl Müftülüğü, İl Gıda-Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerinin de içinde yer aldığı Kurban Hizmetleri Komisyonu', Kurban Bayramı için kurbanlık hayvan kesim şartlarını belirledi. Buna göre kurbanlıklar, dini hükümler, sağlık, hijyen şartları ve çevre temizlik kuralları içinde kesilecek. Yine alınan karara göre, kurbanlıklar kapalı ve üstü kapalı mekanlarda kesilebilecek. Kurban atıkları da Asarsuyu, Karaca deresi ve kalıcı konutlar başta olmak üzere, dere kenarlarına, sokaklara, meydan ve parklara atılamayacak. Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, Kurban Bayramı süresince bu bölgelerde denetimler yapılacak. Açıklamada kurallara uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber