Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 07 Eylül 2016 - 10:28 Yorum: 0

Kurban Bayramı öncesi kapsamlı denetim

Bilecik Belediyesi, Bilecik Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yetkililerinden oluşan Kurban Kesim Komisyonu,...

Kurban Bayramı öncesi kapsamlı denetim

Bilecik Belediyesi, Bilecik Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yetkililerinden oluşan Kurban Kesim Komisyonu, Kurban Bayramı öncesinde kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.

İl genelindeki kurbanlık hayvan yetiştirilen çiftlikler ve kasaplarda denetim gerçekleştiren komisyon üyeleri burada çeşitli bilgilendirme ve uyarılarda bulundu. Bilecik Belediyesi Veteriner Hekimi Şenol Özgen, gerçekleştirdikleri denetimler hakkında yaptığı açıklamada "Bilecik Valiliği tarafından oluşturulan komisyonda görev alan arkadaşlarımızla birlikte ilimiz genelindeki hayvan kesim yerleri ve hayvan çiftliklerimizde denetimler gerçekleştiriyoruz. Çok önem verdiğimiz bu denetimler ile vatandaşlarımızın sağlıklı bir Kurban Bayramı geçirmesini amaçlıyoruz. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yetkililerin olduğu denetimlerde hayvanların yetiştirildiği ortamın şartları, temizlik durumu ve diğer alanlardaki başlıklarda kontroller gerçekleştiriyoruz. İl Müftülüğümüze gelen dilekçeler ışığında söz konusu bu yerlerde kurbanlık hayvanlarının kesim sonrası kanının saklanması ve depolanması gibi konular başta olmak üzere birçok noktayı göz önünde bulundurarak, denetimler gerçekleştiriyoruz. Denetimlerde ayrıca çiftlik sahiplerine çeşitli bilgiler vermekle birlikte gerektiğinde çeşitli uyarılarda da bulunuyoruz. İncelemelerde bulunduğumuz iş yeri ve kasaplardaki hijyen şartları ile suyun olup olmadığı konularını da denetliyoruz. Denetimlerimizde ayrıca kurban kesim işinin ehil kişiler tarafından yapılması uyarısında bulunuyoruz. Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden almış olduğumuz bilgilendirme afişlerini denetimlerimizde dağıtıyoruz ve Halk Eğitim Merkezi'nden diplomalı kasaplar tarafından bu işin yapılmasını belirtiyoruz" dedi.

Veteriner Hekim Özgen, Kurban Bayramı'nın son günlerine kadar denetimlerin sürdürüleceği bilgisini de verdi.

Kurban Bayramı öncesi kapsamlı denetim

Kurban Bayramı öncesi kapsamlı denetim

Kurban Bayramı öncesi kapsamlı denetim

Kurban Bayramı öncesi kapsamlı denetim

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber