Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Eylül 2014 - 12:33 Yorum: 0

Kurban Bayramına doğru

Diyarbakır'daki Canlı Hayvan Borsasında hareketlilik başladı

Kurban Bayramına doğru

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'daki Canlı Hayvan Borsasında Kurban Bayramı hareketliliği başladı.

Sabah erken saatlerden itibaren köylerden ve besi çiftliklerinden getirilen kurbanlıklar borsada satışa sunuluyor.

Besiciler yetiştirdiği hayvanları en iyi fiyata satabilmek için alıcılar ise daha ucuza kurbanlık alabilmek için pazarlık yapıyor.

Yetiştiricilerden Ahmet Çelik, AA muhabirine, 300 küçükbaş hayvanı bulunduğunu belirterek, fiyatların bu yıl geçen yıl ile aynı olduğunu söyledi.

Küçükbaş hayvanların yaklaşık 550 liraya satıldığını ifade eden Çelik, satışların bu yıl beklenenin üzerinde olduğunu belirtti.

Çelik, küçükbaş hayvanlarda canlı kilogram fiyatının 10 lira olarak belirlendiğini kaydederek, "İthalat hayvan fiyatlarında düşüşe neden oluyor. 300 küçükbaş hayvanım var. Fiyatların düşmesinden endişe ettiğim için bu yıl hayvanlarımın hepsini erken sattım" dedi.

Hayvan alım satımı yapan Ahmet Demir ise, bu yıl fiyatların yüksek olmadığını dile getirerek, koyun ve keçinin yaklaşık 500, koçun ise yaklaşık 800 liradan satıldığını belirtti.

Borsaya kurbanlık almaya gelenler de fiyatlardan memnun olduklarını ifade etiler.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber