Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Ekim 2014 - 11:18 Yorum: 0

Kurban Bayramı'na doğru

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, hayvan pazarlarını denetliyor

Kurban Bayramı'na doğru

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şubesi ekipleri kurban satışı yapılan hayvan pazarlarında denetimlerini sürdürüyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, yaptığı açıklamada, bayram nedeniyle yoğun olan hayvan pazarında vatandaşların alacakları kurbanlık hayvanların seçimi konusunda bilgilendirildiğini ifade etti.

Vatandaşların kurban alırken dikkat etmeleri gereken hususlar olduğunu ifade eden Birşen, küpesiz ve belgesiz, iki yaşını doldurmamış ve gebe büyükbaş, nakil belgesi olmayan küçükbaş hayvan alınmaması, veteriner sağlık raporu veya pasaportlarının kontrol edilerek, okunaksız, silintili, tahrifatlı, mühürsüz veya mühürleri okunaksız olanların alınmaması gerektiğini söyledi.

Kurban Bayramı'nda kesilen hayvanlara ait hastalıklı organlar ve kesim sırasında oluşan atıklar ile özellikle kist hidatikli karaciğerler ve akciğerlerin uygun şekilde hazırlanmış, kedi ve köpekler tarafından çıkarılmayacak derinlikte çukurlara, üzerlerine sönmemiş kireç dökülerek gömülmesi gerektiğine dikkati çeken Birşen, kurbanlık hayvanların alım, satım ve nakilleri sırasında, ayrıca kesim öncesi ve sırasında hayvan refahı açısından kötü muamele yapılmaması ve kurbanlık hayvanlara kesimden 12 saat önce yem, 6 saat önce ise su verilmemesi gerektiğini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber