Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 02 Ekim 2014 - 13:08 Yorum: 0

Kurban Bayramı'na doğru

Konya Müftüsü Akpınar:

Kurban Bayramı'na doğru

KONYA (AA) - Konya İl Müftüsü Ali Akpınar, "Kurban, zengine, malını Allah’ın rızası, yardımlaşma ve başkalarıyla paylaşma yolunda harcama zevk ve alışkanlığı kazandırır" dedi.

Akpınar, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, kurbanın Allah rızası için usulüne uygun olarak kesmek olduğunu söyledi.

Kurbanın, toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tuttuğuna dikkati çeken Akpınar, "Kurban, et satın alma imkanı hiç bulunmayan veya çok sınırlı olan yoksulların bulunduğu ortamlarda, onun bu rolünü daha belirgin biçimde görmek mümkündür. Kurban, zengine, malını Allah’ın rızası, yardımlaşma ve başkalarıyla paylaşma yolunda harcama zevk ve alışkanlığı kazandırır" diye konuştu.

- Kurban Bayramı'nda çevre temizliğine dikkat

Akpınar, kurban ibadetinde çevre temizliğine ve hijyenik kurallara uyulması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Ülkemizde kurban hizmetleri, Türkiye Diyanet Vakfı’ndan oluşan Bakanlıklar Arası Kurban Hizmetleri Kurulunca alınan kararlar doğrultusunda yürütülmektedir. Bu karar ve yönetmeliğin amacı, dini amaçla veya kurban bayramında ibadet maksadıyla kurban kesmek isteyenlerin kurbanlarını, dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak, hayvana en az acı verecek şekilde bizzat kesmelerine veya vekalet yoluyla kestirmelerine yardımcı olmak, kurban satılacak ve kesilecek yerleri belirlemek, kesim yapacak kişileri eğitmek ve bu konulardaki diğer hususları düzenlemektir."

- Çocukları kurban kesim yerlerinden uzak tutun

Çocukların kurban kesim yerlerinden uzak tutulması gerektiğini bildiren Akpınar, "Çocukların ibadetleri kavramaları için erken yaşlarda bilgilendirilmeleri önemlidir. Ancak kurban ibadeti yerine getirilirken bıçak, kesme işlemi ve kan görme gibi durumlar bazı çocuklarda psikolojik rahatsızlıklara neden olduğundan kurban kesilen yerlerde küçük çocukların bulundurulmamasına özen gösterilmelidir" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber