Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 02 Ekim 2014 - 15:13 Yorum: 0

Kurban Bayramı'na doğru

Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, gıda denetimi yaptı

Kurban Bayramı'na doğru

SİVAS (AA)  - Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde gıda denetimi yaptı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Seyit Yıldız, yazılı açıklamasında, tüketicilerin sağlığını korumak istediklerini belirterek "Amacımız halkımızın kaliteli, sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamak. Bayram öncesi tatlı çeşitlerine olan talebin artmasıyla birlikte işletmelerin yoğunluğa sığınarak hijyenden ödün vermesinin önüne geçmek için ilimizde tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, gıda satış ve toplu tüketim yerleri, et ve et ürünleriyle ekmek ve pide üretimi yapan yerlerde yapılan denetimlere hız verdik" ifadesini kullandı.

Vatandaşların kayıt ve onay numarası bulunmayan ürünleri satın almamalarını isteyen Yıldız, ürünlerin son kullanma tarihini kontrol etmeleri ve işletmelerin satış koşullarına dikkat ederek alışveriş yapmaları gerektiğini belirtti.

Yıldız, "Kurban vecibesini yerine getiren vatandaşlarımızın, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri için etlerin parçalanması ve kıyma çekimlerini et ve et ürünleri işleyen kayıtlı işyerlerinde yaptırmalarını, açıkta satışı yapılan ürünleri satın almamalarını tavsiye ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber