Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 15 Eylül 2016 - 13:13 Yorum: 0

Kurban pazarlarındaki temizlik çalışmaları havadan görüntülendi

Kurban Bayramı dolayısıyla İstanbul'da kurulan kurban pazarlarının bayramın dördüncü gününde boşaltılması havadan görüntülendi.

Kurban pazarlarındaki temizlik çalışmaları havadan görüntülendi

Kurban Bayramı dolayısıyla İstanbul'da kurulan kurban pazarlarının bayramın dördüncü gününde boşaltılması havadan görüntülendi. Besicilerin alanlardan ayrılması ile belediye ekipleri de alanlarda temizlik ve ilaçlama çalışmalarına başladı.

Kurban Bayramı dolayısıyla İstanbul'un çeşitli bölgelerinde kurulan kurban pazarlarının boşaltılması havadan drone ile görüntülendi. Bayramın son gününde besicilerin mallarını elden çıkararak memleketlerine dönmeleriyle pazarlardaki toplanma çalışmaları hızlandı. Besicilerin ayrılmasıyla alanlarda kalan kurban kalıntılarının temizliğine başlandı. Temizlik çalışmalarında belediye ekipleri kurban çadırlarını sökerek, çadırların demirlerini ayırdılar. Ekipler çalışmalarını sürdürürken, vatandaşlar da kurbanlıkların beslenmesinde kullanılan tahtaları sökerek yakacak olarak kullanmak üzere evlerine götürdü. Ekipler alanlarda kalıntılar sebebiyle oluşan koku ve sinek oluşmaması için dezenfekte çalışmalarını da sürdürürken kepçeler de atıkları alandan uzaklaştırıyor.

"İstanbul genelinde altı şantiye ile hizmet veriyoruz"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde temizlik görevlisi olarak çalışan Veysel Cedip, "Biz Büyükşehir Belediyesi Sağlık A.Ş. ekipleri olarak burada ilaçlama çalışmalarımıza başladık. Çevrede yerleşim yerleri olduğu için öncelikle ilaçlamaya önem veriyor ve elimizden geldiği kadar ilaçlama yapmaya çalışıyoruz. İstanbul genelinde altı şantiye ile hizmet veriyoruz" diye konuştu.

"Arkadaşlarımız koku oluşmaması için alanı ilaçlıyor"

Sultangazi Belediyesi'nin kurduğu kurban satış ve kesim alanının temizliğini yapan Ramazan Öztürk, "Bugünden itibaren güzel bir şekilde temizlik yapmaya başladık. Çadırların demirlerini toplayacağız, büyük kepçeler ile alanı temizleyeceğiz. Arkadaşlarımız da sineklerin koku oluşmaması için alanı ilaçlıyor" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber