Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yaşam 17 Eylül 2014 - 13:04 Yorum: 0

Kurbanda 100'den fazla ülkenin yoksulu sevinecek

Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları, Kurban Bayramı'nda 100'den fazla ülkede maddi durumu iyi olmayan ailelere kurban eti ulaştıracak.

Kurbanda 100'den fazla ülkenin yoksulu sevinecek

Türkiye'deki sivil cemiyet kuruluşları, Kurban Bayramı'nda 100'den çok ülkedeki gereksinim sahibi aileye kurban eti ulaştıracak.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, 2007'den bu güne kurban kesim kampanyası düzenlediklerini söyledi. 

Bu yıl 'Kurban bereketi sene boyu sürsün' sloganıyla çalışmalara başladıklarını anlatım eden Akar, 'Bu kapsamında vatan içerisinde bir pay bedeli 650, vatan dışında ise 350 lira şekilde belirlendi. Ülkemizin yanı sıra, Türk Kızılayı şekilde Bangladeş, Pakistan, Somali, Etiyopya, Filistin, Irak, Karadağ, Bulgaristan, Makedonya, Bosna Hersek ve Kosova olmak üzere 11 ayrı ülkede halkımızın vekaletlerini vatan dışındaki gereksinim sahiplerine ulaştıracağız' diye konuştu.

Akar, her memleket için ayrı bir ekip oluşturulduğunu ve vatan dışında gerçekleştirilecek bütün kesim ve dağıtımların Kızılay personeli gözetiminde yapılacağını vurguladı.  

'Kurban eti konservelenip, sene boyunca dağıtılacak'

Kurban kesiminin bir ibadet olduğunu ve muhakkak bir af şekilde algılanmaması gerektiğini söyleyen Akar, vatandaşların bankalardaki Kızılay af hesaplarına, Türk Kızılayı şubelerine, '168' karşılıksız çağırma merkezi ve 'www.kizilay.org.tr' internet adresi üzerinden vekaletlerini vererek ibadetlerini yapabileceklerini kaydetti. 

Türk Kızılayı'nın bu sene 'bir ilki' de uyguladığını anlatım eden Akar, şu ayrıntıları verdi: 

'Et ve Süt Kurumu'nun Diyarbakır, Bingöl, Erzurum ve Ağrı'daki kombinalarında kesimi yapılacak kurbanlar, gene kuruluşa ilişkin tesislerde kıyma ve kuşbaşı şekilde konservelenecek. Yıl boyunca Türkiye'nin dört bir yanındaki gereksinim sahiplerine ulaştıracağız. Kurban bereketi böylece sene boyu sürecek.'

Kurban kesimini SMS yoluyla vekalet sahiplerine bildireceklerini aktaran Akar, bayramın arkasından da vekalet sahiplerine kurban filmi, teşekkür vesikası ve kurban konservesinden bir kutu gönderileceği bildirdi. 

İHH 140 ülkede kurban eti dağıtacak 

İHH İnsanı Yardım Vakfı, Kurban Bayramı'nda 140 ülkede gereksinim sahiplerine kurban eti dağıtacak.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Dede, 22 yıldır dünyanın değişik bölgelerinde gereksinim sahiplerine kurban etini ulaştırdıklarını belirtti.

Dede, dünyanın doğusundan batısına, Afrika'dan Kafkaslar'a, Balkanlar'dan Orta Asya ve Güney Amerika'ya kadar 140 ülkede  kurban organizasyonu gerçekleştireceklerini anlatım ederek, 'Bu yılkikurban bedelini tek bir fiyat, 450 lira şekilde belirledik. 250 benlik ekibimizle bölgelere gidip, orada kurban kesimini gerçekleştireceğiz. Bayramı onlarla müşterek kutlayacağız. Bayramın bereketini paylaşacağız. 40 bin civarında kurban hissesi kesmeyi planlıyoruz. Yaklaşık 250-300 bin aileye ulaşmayı hedefliyoruz' dedi. 

Bu sene kurban eti dağıtımını ağırlıklı şekilde yaşanan vakalardan dolayı Suriye, Filistin ve Irak'a yoğunlaştıracaklarını söyleyen Dede, 'Suriye'de hususi bir ekibimiz kurban alımı ve kesim yerleriyle ilgili çalışmalarına devam ediyor. Suriye ve Irak'ta 7 bine yakın pay kesimiyle 50 bin aileye ulaşmayı planlıyoruz' diye konuştu. 

Dede, vakıf şekilde Kurban Bayramı haricinde de yardımlarının gereksinim duyulan alanlarda süreceğini belirtti.

Kimse Yok Mu Derneği

Kimse Yok mu Derneği Yurt Dışı Yardımlar Müdürü Yusuf Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cemiyet şekilde bu sene 100'e yakın ülkede kurban organizasyonu yapmayı planladıklarını kaydetti.  

Bu sene toplamda 50 bin pay kurbana ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Yıldırım, 'Geçen sene 68 ülkeye, 44 bin 398 pay kurban göndererek takribî 213 bin aileye ulaştırdık. Bu sene da 50 bin hisseyle 250 bin aile ve 1 milyonun üstünde gereksinim malikine ulaşmayı hedefliyoruz' diye konuştu. 

Deniz Feneri Derneği 

Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Ali Karayılan, bu sene 30 ülkede kurban eti dağıtacaklarını aktardı. 

Hisse bedellerinin memleket ve alana kıyasla farklılık gösterdiğini, bu sebeple fiyatlarının 290 ile 800 lira içerisinde değiştiğini aktaran Karayılan, 'Bu sene 20 binin üstünde kurban hissesini 100 bin aile aracılığı ile 500 bin gereksinim malikine ulaştırmayı amaçlıyoruz. Kurban etini en fukara ülkelerle birlikte Tayland ve Filipinler'deki ihtiyaç sahibi Müslümanlar'a ulaştırmayı istiyoruz' ifadelerini kullandı.  

Suriye ve Irak'ta yaşanan vakalardan ötürü bu alanda de et dağıtacaklarını söyleyen Karayılan, derneklerine vekalet verenleri SMS'le bilgilendireceklerini, daha sonra da kurban kesim görüntülerini kendilerine ulaştıracaklarını kaydetti.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Köylü de bu yılki kurban bedellerinin 270 ile 800 lira içerisinde olduğunu söyledi. 

Dernek şekilde geçen sene 30 binin üstünde kurban hissesi yardımına aracılık yaptıklarını hatırlatan Köylü, bu seneki yardımların daha çok olacağını beklediklerini anlattı. Köylü, '25 memleket ve 65 değişik alanda kurban organizasyonu yapmayı hedefliyoruz. Bu yardımlarla 1 milyon kişiye ulaşmak istiyoruz' diye konuştu. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber