Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Ağustos 2016 - 14:28 Yorum: 0

Kurbanlık alırken dikkat edilmesi gerekenler

Adana Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Saruhan Yağmur, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların kurbanlık koyun ve büyükbaş hayvan alırken dikkat etmesi...

Kurbanlık alırken dikkat edilmesi gerekenler

Adana Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Saruhan Yağmur, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların kurbanlık koyun ve büyükbaş hayvan alırken dikkat etmesi gerekenleri açıkladı.

Kurbanlık seçilirken hayvanın sağlıklı olmasına özen gösterilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Yağmur, yerden kalkmayan, ağız veya burnunda akıntı olan hayvanların tercih edilmemesi gerektiğini söyledi. Yağmur, ayrıca kurbanlığın evraklarının tam olması gerektiğini kaydederek, "Kurbanlıkların iri ve diri olması gerekiyor. Kurbanlık seçilirken, kör, topal, tüyleri mat kurbanlıklar alınmamalı. Tüyleri parlak kurbanlıklar tercih edilmeli. Vücudunun herhangi bir yerinde bir sakatlık bulunmaması gerekmektedir" dedi.

Türkiye'de yetişen hayvanların bir çoğunun sağlıklı olduğunu belirten Yağmur, "Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile zabıta ekiplerinin kurbanlık pazarlarında gereken denetimleri yapmışlardır. Ayrıca vatandaşlarımızın kurbanlık kesen ehli ve uzman kasapların kimliklerini istemeleri önemlidir. Belediyelerin gösterdiği yerlerde kurbanlıklarını kestirilmelidir" diye konuştu.

Başkan Yağmur, kasap harici kıyma makinesi kullananlara da önemli bir çağrıda bulunarak, "Kasap harici kıyma makinesi kullananların makinelerine polis ve zabıta eşliğinde Kurban Bayramı bitene kadar el konulacaktır. Kasap olmayanların bu gibi et çekimi yapmamaları konusunda uyarıyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber