Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 25 Eylül 2016 - 21:28 Yorum: 0

Kurbanlık dolandırıcısı tutuklandı

Kurban Bayramında kurbanlık alıp kayıplara karışan 3 kişiden 1'i yakalandı.

Kurbanlık dolandırıcısı tutuklandı

Kurban Bayramında kurbanlık alıp kayıplara karışan 3 kişiden 1'i yakalandı. Zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kurbanlık hayvanları alıp, paralarını İstanbul Zeytinburnu'ndaki kurban pazarında sattıktan sonra ödeyeceklerini belirten 3 kişilik şebeke, bu yolla Kars, Çatalca, Saray ve Çerkezköy'den yaklaşık 4 milyon TL değerinde büyükbaş hayvan topladı. Hayvanların tamamını satan şebeke sonrasında kayıplara karışırken, dolandırılan vatandaşlar ise durumu polise bildirdi. Polisin titiz çalışmaları sonucu sahte kimlik kullandıkları tespit edilen 3 şüpheliden biri yakalandı. Polis şimdi her yerde diğer 2 şüpheliyi arıyor.

Şebekenin kurbanlarından biri de Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak oldu. Şüphelilerin Kurban Bayramı öncesinde Çerkezköy'e gelerek kendisi ile görüştüğünü söyleyen Hasan Toprak, "Benden yaklaşık 500 bin TL karşılığında toplam 53 adet büyükbaş hayvanı aldılar. İstanbul Zeytinburnu'ndaki kurbanlık hayvan pazarında satıp paramı göndereceklerdi. Bayram geldi geçti, ama adamlardan ses çıkmadı. Sonradan araştırdığımızda bu şebekenin Kars, İstanbul ve Tekirdağ'da da aynı yöntemle hayvanları aldıkları ve ortadan kaybolduklarını öğrendik" dedi.

"Kendilerini sahte kimliklerle tanıttılar"

Üç şüphelinin sahte kimliklerle kendilerini tanıttıklarını belirten Hasan Toprak, "Kars'tan yaklaşık 1 milyon TL'lik, İstanbul'un Çatalca ilçesinden yaklaşık 1,5 milyon TL'lik ve Saray'dan da yaklaşık 1 milyon TL'lik kurbanlık hayvan alan şüphelilerin gerçekleştirdikleri dolandırıcılıkla ilgili polise şikayette bulunduk. Yapılan araştırmalar sonucu şüphelilerin gerçek kimlikleri tespit edildi. Şüphelilerden A.C.'nin Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesine bağlı Cevizköy'de olduğunu öğrendik. Hemen polise haber verdik" diye konuştu.

Hasan Toprak'ın ihbarı üzerine harekete geçen polis, A.C.'yi saklandığı evde kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheli ifadesi alınmak üzere Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Sağlık kontrolü için Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne götürülen A.C., daha sonra Çerkezköy Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen A.C., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis şimdi her yerde A.C.'nin diğer iki ortağı Ö.C. ve E.C.'yi arıyor. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber