Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 12 Eylül 2016 - 08:39 Yorum: 0

Kurbanlık yardımı yetim çocuğu ağlattı

Babasını 8 yıl önce kalp krizinden kaybeden Durdu Melek Can, Köprü Yardımlaşma Derneği tarafından kurbanlık hediye edilince gözyaşlarına boğulup,...

Kurbanlık yardımı yetim çocuğu ağlattı

Babasını 8 yıl önce kalp krizinden kaybeden Durdu Melek Can, Köprü Yardımlaşma Derneği tarafından kurbanlık hediye edilince gözyaşlarına boğulup, "Mutluluktan ağlıyorum" dedi.

Köprü Yardımlaşma Derneği Adana'da Kurban Bayramı'nı kurbansız geçirmemesi için bayramın 1. gününde 30 yetim ve öksüze kurbanlık dağıtımı gerçekleştirdi. Evlere tek tek kurban dağıtımı sırasında duygulu anlarda yaşandı. 8 yıl önce hayatını kaybeden Mehmet Can'ın (50) ailesi de kurbanlık verilen ailelerden biri oldu. Köprü Yardımlaşma Derneği Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım, araçla getirdiği kurbanlık koyunu anne Ayşe (46) ve çocukları Durdu Melek (12) ile Cansu Can'a (14) teslim etti.

Baba yaşarken sigortasız çalıştığı için hiçbir geliri olmayan sadece aydan aya 250 lira dul maaşı ve yapılan yardımlarla geçinen aile kurbanlığı görünce çok sevindi. Anne Ayşe Can duygulanarak gözyaşlarını tutamadı. Anne Can, "Normalde biz eşim hayattayken bile kurban kesemiyorduk durumumuz olmadığı için. 3 yıldır Bekir abinin sayesinde kesiyorum çocuklarıma öyle et yediriyorum. Kesmediğimiz zaman çocuklar üzülüyordu ben ağlıyorum onlar ağlıyordu evin içinde öyle oturuyorduk. Bize binde bir et gelirdi yani getiren olmazdı çocukların et yemediği zaman bile oluyordu, hatta bir gün Bekir abi yemeğe götürmüştü çocuğum bana dedi ki "Anne ben ilk defa kıyma kebabı yiyorum" işte o zaman kıyma kebabı yemişti çocuklarım. Çok mutluyuz Bekir abi bize 8 yıldır destek veriyor, her derdimize koştu. Allah bin kere razı olsun 3 yıldır da canlı kurban getiriyor bize" diyerek ağladı.

Durdu Melike Can ise, "Kurbanı bize getirmenizden dolayı çok etkilendim teşekkür ederim ben çok sevindim. Biraz duygulandım o yüzden ağlıyorum mutluluktan ağlıyorum. Ben babamı hatırlayamıyorum sadece yüzünü hatırlıyorum, babam şuan cennette umarım öyledir" diyerek gözyaşlarına boğuldu

Cansu Can ise "Kurban getirdiğiniz için çok teşekkür ediyorum Allah hepinizden razı olsun. Yardımseverler olmasaydı kurban kesemeyecektik. O zaman da çok üzülüyorduk et yiyemiyorduk diye, Bize et getirende olmuyordu" dedi.

Köprü Yardımlaşma Derneği Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım ise Adana'da 22 senedir ihtiyaç sahipleriyle yardımseverler arasında köprü olduklarını belirterek, "17 sene önce bir kurban bayramında gittiğimiz bir evde aile 4 çocuğunu odaya kapatmış olduğunu gördük. Neden kapattınız dediğimizde çocuklara siz sorun dediler ve odanın kapısını açtık çocuklara sorduk onlarda bize dediler ki "bugün Kurban Bayramı ve komşularımız kurban kesiyor mangal yapıyorlar ve bize vermiyorlar bizde kokusundan etkilenmeyelim diye annemiz bizi odaya kapatıyor" dedi. Yanımızda bulunan bir hayırsever bir dostumuz hemen gitti en yakın yerden bir kurban alıp geldi. O günden sonra dedik ki bizim yetim olan evlere kurbanı canlı olarak vermemiz gerekiyor ve 17 senedir bazen 20 bazen 30, 40, 50 aileye canlı olarak kurbanlık veriyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber