Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 21 Eylül 2014 - 16:34 Yorum: 0

Küresel finansın kalbi 2 gün boyunca İstanbul'da attı

Anadolu Ajansı'nın ikinci defa global iletişim ortağı olduğu 5. İstanbul Finans Zirvesi, 35 ülkeden bin 52 katılımcının iştiraki ile iki gün süresince İstanbul'da gerçekleştirildi.

Küresel finansın kalbi 2 gün boyunca İstanbul'da attı

Küresel finansın kalbi 'Yenilikçi Finans' esas temasıyla 15-16 Eylül tarihlerinde düzenlenen 5. İstanbul Finans Zirvesi'nde (IFS) iki gün boyunca İstanbul'da attı.

Anadolu Ajansı'nın üst üste ikinci defa global iletişim ortağı bulunduğu ve küresel finansın liderlerini buluşturduğu 5. İstanbul Finans Zirvesi (IFS), 35 ülkeden bin 52 katılımcının iştiraki ile iki gün süresince İstanbul'da gerçekleştirildi.

'Yenilikçi Finans' temasının işlendiği, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katıldığı zirvede, yerli ve yabancı finans piyasalarının önde gelen temsilcileri muhtelif sunumlar gerçekleştirdi.

Zirvenin bu yılki konuşmacıları arasında Gelişen Pazarlarda 20 Küresel Düşünce Lideri’nden bir tanesi şekilde seçilen İngiliz MRL Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Cornelia Meyer, Bahreyn Uluslararası Yatırım Bankası Üst Yöneticisi (CEO) Aabed Al-Zeera, Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) Mali ve Ekonomi Bölüm Başkanı Claudio Borio, ABD NASDAQ OMX Grubu Başkan Yardımcısı Sandy Meyer Frucher, Kazakistan Ulusal Bankası Başkan Yardımcısı Kuat Kozhakhmetov ve Khazanah Nasional Berhad Finans Grubu Başkanı (CFO) Mohd Izani Ghani gibi küresel liderler yer aldı.

Bu yılki IFS'ye, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Göktan, Aktif Bank Üst Yöneticisi (CEO) ve Yönetim Kurulu Üyesi lider Halisdemir, Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız, TEB Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz, Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Ahmet Genç, Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin ve İş Girişim Sermayesi Üst Yöneticisi (CEO) Murat Özgen katıldı.

Zirveye dahil bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, sponsor firmaların temsilcilerine birer plaket sunarken, Anadolu Ajansı'nın plaketini AA Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Yaman aldı.

Öte yandan zirvede SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş'la gerçekleştirilen oturumun moderatörlüğü üstlenen AA Finans Haberleri Editörü Yılmaz Yıldız'a celse sonrası plaket sunuldu.

'Türkiye’den dahil bulunan karar müşteriler önümüzdeki devirde izlenecek politikalara fer tuttu'

IFS Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Yülek zirvenin arkasından AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, IFS'nın bu sene da geçen seneler bulunduğu bunun şeklinde varlıklı bir içerik ve hummalı bir düşünce alışverişine sahne olduğunu anlatım etti.

 Katılımcıların farklı ülkelerden yetkin isimleri kapsamasının, dünya ekonomisi ve finansının tartışmaları zenginleştirdiğine dikkati çeken Yülek, şunları kaydetti:

'Yani, konuşulan konular ve tartışılan fikirler direkt alan profesyonellerinden çıktı. 'Yenilikçi finans' ana teması, uzun vadeli ayrıcalığı ve hem büyümekte bulunan hem de modern ekonomilerin karşı karşıya kaldığı esas tıkanıklık biçimine gelen 'büyümenin' canlandırılmasında en zinde itici takat olması itibarıyla müspet karşılandı. Katılımcılardan gelen arka beslemeler bu sene için belirlenenen esas temanın yerinde bulunduğunu gösteriyordu. Öte yandan, başta Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve SPK Başkanı Vahdettin Ertaş olmak üzere Türkiye’den dahil bulunan karar müşteriler önümüzdeki devirde izlenecek politikalara fer tuttular.'

Muhabir: Murat Birinci

ETİKETLER: Küresel , finansın , kalbi , 2 , gün , boyunca , İstanbulda , attı
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber