Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 03 Şubat 2016 - 17:29 Yorum: 0

Kurslarımız artarak devam edecektir

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi ve İŞKUR tarafından ortaklaşa düzenlenen Dekoratif Ev Tekstili Kursu’nu ziyaret ederek, bilgiler aldı.

Kurslarımız artarak devam edecektir

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi ve İŞKUR tarafından ortaklaşa düzenlenen Dekoratif Ev Tekstili Kursu’nu ziyaret ederek, bilgiler aldı. Başkan Gürkan, 2016 yılında kurs sayısının artarak devam edeceğini söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde İŞKUR Malatya İl Müdürü Vahap Toman ile birlikte Battalgazi Belediyesi ve İŞKUR tarafından ortaklaşa düzenlenen Dekoratif Ev Tekstili Kursu’nu gezdi. Burada kurs hakkında bilgiler alan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi’nin İŞKUR ile ortak çok sayıda kurs açtığını belirterek, “Battalgazi Belediyemiz ve İş-Kur işbirliği çerçevesinde Battalgazi bölgemizde toplam 19 kurs açılmış olup, bu kurslardan toplam 500 öğrenci yararlanmıştır. Bu kursların bir kısmı da halen devam etmektedir. Buradaki temel espri özellikle İş-Kur marifetiyle ortaklaşa yapılan bu kurslarda katılan kursiyer öğrencilere günlük 20 lira ücret ödeniyor. Hem iş ve meslek öğretilirken, hem de ücret ödeniyor. Özellikle hanımların hem öğrenip, hem de para kazanmaları önemli bir olgu. Bu anlamda İş-Kur İl Müdürümüze ve çalışanlara teşekkür ediyorum. Bur kursa katılan tüm kursiyerleri tebrik ediyorum. Kurslarda eğitim faaliyetlerinde bulunan öğreticilere de teşekkür ediyorum. Bu kurstan 25 kursiyer eğitim alıyor. 2016 yılında da kurslarımız artarak devam edecektir” dedi.

İŞKUR Malatya İl Müdürü Vahap Toman ise, “Bizi bugün yalnız bırakmayan sayın Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. Biz elimizden geldiğince arka mahallelerde unutulmuş mağdur ve mazlum insanlara elimizi uzatıp, onlara hem mesleki bilgi beceri kazandırmak, hem de ailelerine maddi destek kazandırma noktasında faaliyetlerimiz artarak devam edecektir. Ben başkanıma huzurlarınızda şu sözü veriyorum. Bu yılda Battalgazi Belediyemizle birlikte 20-25 tane kursu arka mahallelerimizde yaşayan ve dezavantajlı guruplara bu mesleki kursları vererek, onlara bilgi ve beceri kazandırma noktasında ailelerine sosyal bir destek sağlanacağına yürekten inanıyorum. Burada emeği geçen Halk Eğitim Müdürümüze, hoca ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Hayatlarına ciddi bir anlam kazandırıldığını düşünüyorum. Bundan sonrada bu desteğimiz devam edecektir’ diye konuştu.   

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber