Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 20 Nisan 2015 - 10:42 Yorum: 0

Kurşunlu Yatılı Bölge Ortaokulu’na bilgisayar sınıfı

Elektronik Atıkların Geri Dönüşümü Projesi kapsamında Hekimhan Kurşunlu Yatılı Bölge Ortaokulu’na bilgisayar sınıfı kazandırıldı

Kurşunlu Yatılı Bölge Ortaokulu’na bilgisayar sınıfı

MALATYA - Elektronik Atıkların Geri Dönüşümü Projesi kapsamında Hekimhan Kurşunlu Yatılı Bölge Ortaokulu’na bilgisayar sınıfı kazandırıldı

2012 yılında bir grup idealist öğrencinin girişimi ile İstanbul’da kurulan Elektronik Atıkların Geri Dönüşümünü Destekleme Derneği (EAGD) ve  Altaş elektronik atık tesisi bir sosyal sorumluluk projesine imza attılar. Çeşitli illerdeki ferdi bağışçılar tarafından kendilerine ulaştırılan bozuk bilgisayarları, performansını yükseltip kullanılır hale getirdikten sonra elde ettikleri 10 adet bilgisayar, 1 adet notebook ve 1 adet yazıcıyı bilgisayar sınıfı olmayan Hekimhan Kurşunlu Yatılı Bölge Ortaokulu’na kazandırarak hem elektronik atıkların geri dönüşümünü sağladılar  ,  hem de eğitime katkı sunmanın haklı mutluluğunu yaşadılar.

ÇOBAN: SİVİL İNİSİYATİFLERİN BU İŞE GİRMİŞ OLMASI SEVİNDİRİCİ

Bilgisayar sınıfının açılışını yapan Hekimhan Kaymakamı Mesut Çoban, uygulamanın ilk olarak Hekimhan’da başlatılmış olmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Bu projenin bizim açımızdan iki çıktısı var, ilki bilgisayarlarımızı artırmış ve çocuklarımızın ulaşımına sunmuş olduk. Milli Eğitim Bakanlığı tüm okullara bu imkanları her ne kadar sunmaya çalışsa da hepsi bir anda olamıyor.  Bu tür sivil inisiyatiflerin bu işe girişmiş olması sevindirici bir durum. Proje çocuklarımıza sadece sınıf kazandırmakla kalmadı, hem geri dönüşüm bilincini aşılamış oldu, hem de yardımlaşma duygusunu geliştirme anlamında onlara büyük katkı sağladı. Ben Dernek Başkanı Burak Köktürk’e ve projede emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyor ve oluşturulan sınıfımızın hem çocuklarımıza hem de okulumuza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

DİLEK: BİZLER DE DESTEK VERECEĞİZ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Dilek ise, hizmetin Hekimhan’a getirilmiş olmasından dolayı derneğe teşekkür ederek, " Bizler de bundan sonra elimizden geldiğince elektronik atıklarımızı değerlendirmeniz için sizlere destek vereceğiz” ifadelerini kullandı.

KÖKTÜRK: ELEKTRONİK ATIK TEHLİKELİDİR, LİSANSLI FİRMALARA VERİLMELİDİR

Proje hakkında bilgi veren Elektronik Atıkların Geri Dönüşümünü Destekleme Derneği (EAGD) Başkanı Burak Köktürk de şunları katardı;  “Elektronik atıkların  yaşam döngüleri boyunca çevreye verdiği zararın minimize edilmesi ve ürün ömürlerinin uzatılması ile ilgili teknik çalışmalar yapan derneğimiz okullar, devlet ve özel kuruluşlar, elektronik sanayicileri ve geri dönüşüm firmaları ile ortaklaşa projeler düzenlemektedir. Gündelik hayatımızın önemli bir parçası olan bu cihazların içinde havaya, suya ve toprağa karıştığında insan ve çevre sağlığına olumsuz etkisi olabilecek zehirli maddeler bulunmaktadır. Bu nedenle elektronik atıklar lisanslı geri dönüşüm firmalarına verilmelidir.

BU BİZİM PİLOT PROJEMİZ

Projeyi öncelikli olarak internet üzerinden yaydık. Çeşitli illerdeki ferdi bağışçılarımız projeye destek oldular. Çalışır ve çalışmayan durumdaki bilgisayarlarını bize yolladılar, biz onları performans testinden geçirdik. Çalışan bilgisayarları performansını yükselterek tekrar elden geçirdik, çalışmayanları da olabildiğince tamir etmeye çalıştık, bu şekilde toplamda 10 adet bilgisayar, 1 adet notebook ve 1 adet de renkli yazıcı elde ettik.  Bu bizim ilk projemiz ve bizim için pilot proje niteliğinde… Bu projeyi baz alarak tüm illerde tekrar daha büyük sponsorlarla daha hacimli büyük projeler yapmayı düşünüyoruz.”

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber