Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 07 Mart 2015 - 13:03 Yorum: 0

''Kürt Meselesine İslami Çözüm'' çalıştayı

Mustazaflar Cemiyeti, Anadolu Platformu ve Memur-Sen'in de aralarında yer aldığı bazı sivil toplum örgütlerince düzenlenen ve 2 gün sürecek çalıştay başladı

''Kürt Meselesine İslami Çözüm'' çalıştayı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da "Kürt Meselesine İslami Çözüm" çalıştayı düzenlendi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde aralarında Mustazaflar Cemiyeti, Anadolu Platformu ve Memur-Sen'in de yer aldığı bazı sivil toplum örgütlerince bir otelde gerçekleştirilen çalıştay Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Çalıştayın açılış konuşmasını sivil toplum kuruluşlarını temsilen Türkçe Ersin Eryılmaz, Kürtçe de Mahmut Kılıç yaptı.

Eryılmaz, İslam ümmetinin Anadolu coğrafyasında yaşayan evlatları olarak uzlaşmayı, ortak iyilikte buluşmayı, çözüm dilini beslemeyi, ortak aklı harekete geçirmeyi esas alan bir yaklaşımla hareket ettiklerini söyledi.

Eryılmaz, yeni dostluklar kurma vaktinin geldiğini ifade ederek, bunun herkesin "insani ve İslami" sorumluluğu olduğuna inandıklarını dile getirdi.

''Amacımız, bir araya gelmek, ortak zeminlerde buluşmak, bu toprakların dünü, bugünü ve yarını üzerine kafa yormak, ümmetin ve insanlığın vicdanı olarak gür bir seda ve ortak bir tavır ortaya koyabilmektir" diyen Eryılmaz, şunları kaydetti:

"Bugün vacip olan etrafı ateş çemberiyle çevrili coğrafyamızda kanın kıyısında çözümlenmeye çalışılan Kürt meselesi ve çözüm sürecini konuşmaktır. Kalıcı bir barışın temelinde mutlaka İslam kardeşliği harcının yer alması gerekir. Biz İslami camialar olarak Kürt meselesinin, silahların gölgesinden ve ideolojik çıkar hesaplarının etkisinden uzakta, hak, adalet ve özgürlük ilkeleri çerçevesinde meselenin asıl muhatabı olan Müslüman Kürt halkının vicdanının sesini özgürce ifade edebileceği bir şekilde ele alınabilmesini sağlamak için istişare zemininde ve ortak aklın istikametinde üzerimize düşen adımları atmaya devam edeceğiz.''

Çalıştayda konuşmaların ardından ''Geçmişten Günümüze Kürt Meselesi ve Çözüm Süreci'' konulu panele geçildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber