Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 08 Mart 2015 - 17:08 Yorum: 0

"Kürt Meselesine İslami Çözüm" çalıştayı

Çalıştay tertip komitesinden Anadolu Platformu üyesi Kayan: "Mesele sadece PKK ile hükümet arasındaki çatışmanın önüne geçebilmek değildir. Asıl mesele halkın tabanda beraberce yaşayabileceği bir zeminin yakalanabilmesidir. Bu da farklı kesimlerin sesleri

'Kürt Meselesine İslami Çözüm' çalıştayı

DİYARBAKIR (AA) - Anadolu Platformu üyesi Mustafa Kayan, "Kürt Meselesine İslami Çözüm" çalıştayına ilişkin, "Mesele sadece PKK ile hükümet arasındaki çatışmanın önüne geçebilmek değildir. Asıl mesele halkın tabanda beraberce yaşayabileceği bir zeminin yakalanabilmesidir. Bu da farklı kesimlerin seslerini duyurabilmesiyle mümkündür" dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde aralarında Mustazaflar Cemiyeti, Anadolu Platformu ve Memur-Sen'in de yer aldığı bazı sivil toplum örgütlerince bir otelde gerçekleştirilen ve 2 gün süren çalıştayla ilgili değerlendirme yapan Kayan, Kürt sorunu ile ilgili önemli çalışmalar yapıldığını ve bildiriler sunulduğunu belirtti.

- "Mesele halkın beraberce yaşayabileceği zeminin yakalanabilmesidir"

"Bu çalıştayın yapılmasının amacı bölgede yaşanan gerginliğin önüne geçebilmek, hükümet ile PKK arasındaki çözüm sürecinin halk tabanında kendine yer bulabilmesi, meselenin çözümünde özellikle İslami kesimin düşüncelerini kamuoyuna açıklamaktır" diyen Kayan, şunları kaydetti:

"Sonuç bildirgesinde gördük ki; mesele sadece PKK ile hükümet arasındaki çatışmanın önüne geçebilmek değildir. Asıl mesele halkın tabanda beraberce yaşayabileceği bir zeminin yakalanabilmesidir. Bu da farklı kesimlerin seslerini duyurabilmesiyle mümkündür. Çalıştayın ülkeye barış ve huzuru getireceğini düşünüyoruz."

- "İslamsız bir Kürt sorunu çözüm getirmiyor"

Yazar Müfit Yüksel ise çalıştayın önemine değinerek, bu tür etkinliklerin daha önce de yapılması gerektiğini savundu.

"Bölgede dindarların Kürt sorununu sahiplenmesi ve Kürt sorununun tarafı olarak, bu sorunun içinde olarak Kürt sorununda gözle görülür bir hale gelmeleri gerekirdi. Bu bölgede dindar insanların Kürt sorununda dışlanması demek, Kürt sorununun çözülmemesi demektir. İslamsız bir Kürt sorunu çözüm getirmiyor. Dindar Kürtler bu sorunda barışın zemini ve barışın teminatıdır" ifadelerini kullanan Yüksel, Kürt sorununa dindarların etkisinin önemli olduğunu savundu.

Yüksel, "Bu etkinin artarak devam etmesi barışı temin etmede, kan dökülmesini önlemede ve Kürt sorununun halklar arasında kavgaya dönüşmeden çözümüne katkıda bulunma konusunda en temel katkıyı sağlayacaktır" diye konuştu.

Çalıştayın barışa katkıda bulunulması açısından önemli bir adım olduğuna dikkati çeken Yüksel, bu adımların devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş da çalıştayın çözüme dair umutlarını artırdığını anlattı.

Sadece Kürt meselesinin çözülmesi için değil, Türkiye'de genel olarak tüm İslami kesimlerin bir adım atması açısından çalıştayın önemli olduğunu kaydeden Göktaş, "İleriye yönelik daha güzel, somut adımlar atabilecek kişileri, alimleri burada gördüm. Bundan dolayı ümitvar olarak ayrılıyorum bu çalıştaydan" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber